Уволнен, а само дни по-късно отново назначен в компанията, която

...
Уволнен, а само дни по-късно отново назначен в компанията, която
Коментари Харесай

Уволнение и назначение: Сам Алтман се връща в OpenAI

Уволнен, а единствено дни по-късно още веднъж назначен в компанията, която е основал. Сам Алтман -, се връща в OpenAI на поста изпълнителен шеф.

В петък той ненадейно беше освободен, като съответната причина остава неразкрита и до през днешния ден.

От " осанна! " до " разпни го " и назад - събитията към Сам Алтман се развиха скоростно, а въпросителните след привидното разрешаване на казуса, са доста.

В петък изпълнителният шеф и съосновател на компанията за изкуствен интелект OpenAI ненадейно беше уволнен.

Решението взимат четирима души от борда на шефовете. Основанието - " загуба на доверие ", без да се показват повече детайлности.

Алтман резервира положителния звук и акцентира, че продължава да желае най-хубавото на софтуерната компания.

Последва вълна от съпричастност - над 700 чиновници на компанията, основала ChatGPT заплашиха с оставки.

И настояха Сам Алтман неотложно да бъде върнат. Той, обаче, към този момент беше приел предложение за работа в " Майкрософт ".

Ден по-късно последва поврат:

" Постигнахме кардинално съглашение със Сам Алтман за връщането му в OpenAI като изпълнителен шеф. В момента прецизираме детайлите. Благодарим ви за търпението ", декларират от OpenAI.

В известието, оповестено в профила в обществената мрежа Екс, от OpenAI допълват и че предстоят промени в борда на шефовете. Малко по-късно самият Алтман удостовери новината за завръщането си.

" Обичам OpenAI и всичко, което направих през миналите дни, е било в полза на опазване на този екип и неговата задача. Когато в събота взех решение да се причисля към " Майкрософт ", смятах, че това е най-правилното решение за мен и екипа ", съобщи Сам Алтман, основател на OpenAI.

Сега, когато има нов ръб на шефовете, съм подготвен да се върна в OpenAI, където ще работим в съдействие с " Майкрософт ".

Звездата на софтуерния бранш е взел решението си с поддръжката на основния изпълнителен шеф на " Майкрософт " Сатя Надела. Компанията на Бил Гейтс е и най-големия вложител в OpenAI и възнамерява да още повече да интегрира създадения от Алтман и екипът му изкуствен интелект в своите стратегии.

За Сам Алтман историята има благополучен край, а съгласно специалисти краткотрайното му уволняване от личната му компания, ще му донесе единствено дивиденти и ще го бетонира отпред ѝ.

Двама от четиримата членове на борда на шефовете виновни за уволнението резервираха безмълвие. Иля Сутскевер, който е един от тримата съоснователи на OpenAI се извини на Алтман, а Хелън Тонър написа след новината за връщането му в компанията " а в този момент към този момент всички можем да поспим ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР