Утре, 31 март 2018 г., от 09.00 часа, омбудсманът Мая

...
Утре, 31 март 2018 г., от 09.00 часа, омбудсманът Мая
Коментари Харесай

Мая Манолова ще дари пакети с храна от кампанията „Великден за всеки“

Утре, 31 март 2018 година, от 09.00 часа, омбудсманът Мая Манолова ще участва на празничната литургия по случай Лазаровден в столичния храм „ Свети Великомъченик Георги Победоносец “ на ул. „ Самоковско шосе “ № 75 в кв. „ Горубляне “. Това оповестиха от пресцентъра на Омбудсмана на Република България .

След края на църковната работа, пред храма националният публичен бранител ще подари пакети с храна на обществено слаби и възрастни хора, събрани от доброволците на Националната акция „ Великден за всеки – подари празник на баба и дядо “.

Инициативата се провежда за трета поредна година от институцията на омбудсмана, като задачата е да бъдат подкрепени българските пенсионери, които няма да получат великденска надбавка от 40 лева, тъй като пенсията им надвишава с малко избрания от държавното управление най-малък предел до линията на беднотия - 321 лева
Националната акция „ Великден за всеки “ набира финансови средства и хранителни артикули за празничната софра на възрастните хора. Тя може да бъде подкрепена по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита съответно и само за задачите на акцията, с титуляр Български Червен кръст:

IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от Данък добавена стойност
Чрез on-line дарения от България и чужбина на уеб страницата на БЧК –
www.redcross.bg.

Средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лв., с които пенсионерите, избрани по описи на Национален осигурителен институт, ще могат да пазарят в 5 000 магазина в цялата страна. / Кои са те тук: https://goo.gl/L7QZRg /

Възрастните хора ще получават своите ваучери от другата седмица с месечната си пенсия в централните пощенски клонове по места. Със съдействието на обществения патронаж по общини в седмицата преди Великден ще стартира и раздаването на събраните хранителни артикули на обществено слаби и небогати хора.
Списъците на пенсионерите, които ще получат ваучери следва да бъдат оповестени на Интернет страницата на Омбудсмана и Български Червен кръст, на два транша – преди Великден и преди Гергьовден.

Продължава и набирането на храни този петък, събота и неделя, посредством акция „ Купи и показа “, част от акцията. Идеята на акция „ Купи и показа “ е да даде опция на хората с положителни сърца да зарадват българските пенсионери за Великден, като закупят пакетирани хранителни артикули /олио, брашно, захар, ориз, макарони, консерви, фасул, леща, бисквити, сухи пасти и др./, които да дарят в особено поставените колички, брандирани с логото на акцията, на изхода в магазините.
/В кои магазини можете да подкрепите акцията тук: https://goo.gl/yZsHwo.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР