Утре (2 февруари) ще бъде неучебен ден за всички 11

...
Утре (2 февруари) ще бъде неучебен ден за всички 11
Коментари Харесай

Учениците от община Дулово няма да учат на 2 февруари

Утре (2 февруари) ще бъде неучебен ден за всички 11 учебни заведения в община Дулово. Това гласи заповед на кмета на общината, оповестяват от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН). 

Обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС) в тези учебни заведения в Дулово не може да се провежда поради високия брой болни учители, прецизират от просветителното министерство.

От 1 февруари до 6 февруари учениците от област Бургас излизат в грипна почивка. Със своя заповед Регионалният пандемичен щаб в региона прекратява присъствения образователен развой за този интервал, заяви през вчерашния ден пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Дните до 6 февруари ще са неучебни за всички учебни заведения в област Бургас. Нa този стадий няма опция за образуване на образование от разстояние в електронна среда заради висока заболеваемост измежду педагогическите експерти.

От пресцентъра на МОН през вчерашния ден оповестиха също, че от 1 до 6 февруари, в това число, учениците от област Ямбол ще преминат в образование от разстояние в електронна среда. Министърът на образованието и науката издаде заповед за образуване на онлайн занятия след инструкции на Регионалната здравна ревизия (РЗИ).

От 1 до 7 февруари онлайн ще учат и учениците в София-област.

По-рано също през вчерашния ден, по искане на РЗИ, бяха издадени заповеди за отдалечено образование за областите Варна, Пазарджик и Перник, оповестиха от МОН.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР