Установеният от Русия губернатор на Запорожка област издаде указ на

...
Установеният от Русия губернатор на Запорожка област издаде указ на
Коментари Харесай

Лондон: Русия набира войници и от окупираните украински райони

Установеният от Русия губернатор на Запорожка област издаде декрет на 17 април 2024 година, от който излиза наяве, че Русия приготвя нужната инфраструктура и ограничения за образуване на наборна военна работа в окупираните от Русия региони на региона. Това написа в ежедневния отчет на разузнаването на английското министерство на защитата, обобщение от който е оповестено в обществената мрежа X.

 

Това ще бъде първото набиране на младежи за военна работа в тази краткотрайно окупирана територия след противозаконното й анексиране от Русия през септември 2022 година. Експертите допускат, че Русия вижда тази мярка като метод за облекчаване на потребностите на съветските въоръжени сили за спомагателен личен състав в поддръжка на военните им старания.

 

Въпреки това, резултатът от указа евентуално ще бъде стеснен, така като значителна част от популацията на Запорожие към този момент е напуснало района. Например, в Мелитопол, най-големият град в Запорожие под съветски надзор, е останало единствено 40% от предвоенното население, като половината от тях са етнически руснаци, които са получили работа в града.

 

Този декрет също е част от по-широка акция на съветските управляващи във краткотрайно окупираните територии да принудят популацията да одобри съветското ръководство. Това е в сходство с опитите жителите на района да вземат паспорти на Руската федерация и да са дали своят вот в последните съветски президентски избори. Кремъл продължава да преследва безмилостно политика на русификация във краткотрайно окупираните територии на Украйна.

 

Източник news.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР