Установени са нарушения при проверката от служители в структурата на

...
Установени са нарушения при проверката от служители в структурата на
Коментари Харесай

Наказват инспектора в ДАИ, свалил номерата на паяк в Пловдив и взел книжката на шофьора

Установени са нарушавания при инспекцията от чиновници в структурата на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " (ДАИ - б. р.) в Пловдив на профилиран автомобил за наложително пренасяне на общинското дружество " Паркиране и репатриране ", оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза и известията (МТС).

Припомняме, че инспекцията бе подхваната от сърдит контрольор в ДАИ, чиято кола беше преместена наложително поради погрешно паркиране. Тя завърши със свалени номера на " паяка " и отнета брошура на водача на репатрака. Последва вътрешна инспекция в " Автомобилна администрация " за изясняване на случая.

Според комисията чиновниците от регионалния отдел на ДАИ, взели участие в инспекцията на 4 април 2024 година, са нарушили вътрешните правила за работа. Те самоволно се отклонили от авансово одобрения график за работа и са подхванали инспекция на репатрака на място, друго от избраното в дневния им график. По време на инспекцията единият от чиновниците употребявал стоп-палка с надпис " Министерство на вътрешните работи ", вместо стоп-палка на организацията. Другият пък бил без униформа, което също е нарушаване на вътрешните правила. Установени са и други пропуски в работата на отдела и на съответните инспектори.
 Инспектор в ДАИ взе книжката на общински чиновник, вдигнал колата му с
Инспектор в ДАИ взе книжката на общински чиновник, вдигнал колата му с " паяк " в Пловдив

Заради случая общинското дружество работи " Паркиране и репатриране " в понижен размер

Предстои дисциплинарен съвет в " Автомобилна администрация " да прегледа случая и да предложи следващи дейности в сходство със Закона за държавния чиновник.

Вътрешната комисия в ДАИ не е съгласна и с установените от двамата инспектори нарушавания при инспекцията на " паяка ". Те погрешно оповестили, че лидерът прави транспорт на товари без лиценз и съпътстващите го документи, защото насилственото пренасяне на погрешно паркирани коли не съставлява публичен транспорт на товари по смисъла на Закона за автомобилните транспорти, а се прави в сходство с член 171, т.5 от Закона за придвижването по пътищата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР