Условията, които биха позволили на Европейския съюз да сключи търговско

...
Условията, които биха позволили на Европейския съюз да сключи търговско
Коментари Харесай

Неизпълнени условия спъват споразумението ЕС - Меркосур

Условията, които биха разрешили на Европейския съюз да подписа комерсиално съглашение с южноамериканския блок Меркосур, не са изпълнени. Това съобщи изпълнителният заместник-председател на Европейска комисия Марош Шефчович, представен от " Ройтерс ".

Той обаче посочи, че договарянията не престават.

Планираното съглашение за свободна търговия беше обект на политически надзор през последните седмици на фона на, които настояват, че търпят вреди в резултат на на ниска цена импорт от страни, които не съблюдават строгите екологични стандарти на Европейски Съюз.

" Оценката на Комисията е, че изискванията за подписване на съглашението с Меркосур не са изпълнени ", уточни Шефчович пред Европейския парламент.
 Аржентина спъва договарянията ЕС-Меркосур
Аржентина спъва договарянията ЕС-Меркосур

Заради решенията на новия президент Милей може да пропадне съглашението

Европейският съюз и Меркосур - Аржентина, Бразилия, Парагвай и Уругвай - по отношение на съглашението. В последните диалози Съюзът упорства за по-силни гаранции по отношение на изменението на климата и обезлесяването.

Франция неведнъж е изразявала запаси по отношение на договорката сред Европейски Съюз и Меркосур. Миналата седмица президентът Еманюел Макрон съобщи, че ще бъде невероятно  при актуалните условия.

Предвид и социологическите изследвания, които вещаят победа на крайната десница на изборите за Европейски парламент през юни,, които недоволстват от възходящите разноски и евтиния импорт на храни.

Правителствата на страните от Европейски Съюз и Европейският парламент би трябвало да одобрят всяко комерсиално съглашение, реализирано от Комисията.
 Със закон за
Със закон за " хранителния суверенитет " Франция брани фермерите си

Париж отхвърля и съглашението за свободна търговия с Латинска Америка (Меркосур)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР