Усещал съм натиск от председателя на Върховния касационен съд (ВКС).

...
Усещал съм натиск от председателя на Върховния касационен съд (ВКС).
Коментари Харесай

Съдия Ушев: Усещал съм натиск от председателя на ВКС

„ Усещал съм напън от ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС). Цяла политическа партия, изпълнителното ѝ бюро, ми изиска оставката “.

Това съобщи арбитър Георги Ушев по време на съвещанието на комисията, образувана по отношение на активността на Мартин Божанов-Нотариуса . Той добави, че ръководител на по-горен съд не може да санкционира ръководител на по-долен.

„ Само Висшия правосъден съвет може да го накаже и оттова му анулираха акта и му споделиха тъкмо това: „ Ти нямаш право да налагаш наказване “ “. 

Впоследствие той го е обжалвал, а идващия ръководител на Върховен касационен съд е отдръпнал жалбата му , тъй като тя била незаконосъобразна. 

Ушев отговори на въпрос на депутата Атанас Зафиров , които изиска да узнае коя е тази партия и дали този ръководител не е бил претендент за президент от същата партия . Според него въз основата на това може да бъде изработен някакъв извод за координирано деяние сред тях. 

„ Не желая да влизам в политически тематики и диспути. Ако някой си прави предизборна акция да не е на мой тил. Не е това което си мислите. Има го в интернет, обществено налично е, може да разберете и партията. Може да се изненадате. Тук съм единствено за дейностите, които аз съм направил или не съм направил “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР