Уроци при логопед срещу заплащане в училище. Сигналът е от

...
Уроци при логопед срещу заплащане в училище. Сигналът е от
Коментари Харесай

Уроци при логопед срещу заплащане в училище

Уроци при логопед против възнаграждение в учебно заведение. Сигналът е от Националния предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система. Частните курсове са проведени от заместник-директора в качеството му на шеф на съдружие в частна изгода.

Детето на Анелия Иванова учи в 78-мо учебно заведение в Банкя. Посъветвана е с него да работи логопед, само че против пари.

„ Беше ми обяснено, че се взема решение на база степента на увреда”, сподели дамата.

Занятията при логопеда са провеждани зад вратата на кабинет в постройката на самото учебно заведение.

По думите на логопеда гратис е работила с децата със специфични потребности, с други и платено против 30 лв.. Родителите ги слагали в тетрадка.

„ Да бъде прикачен пощенски плик, в който по този метод слагаме сумата за всеки урок. Като в следствие получаваме касова бележка”, сподели Анелия.

След това логопедът твърди, че ги регистрира на управлението на учебното заведение.

Заместник-директорът съставлява " Национален център за деца и младежи в неравностойно състояние ", регистриран на адреса на учебното заведение. Името на сдружението е върху касовата записка за 30 лв..

„ Част от тях е взимала тя, а останалите пари покриват разноските по този договор”, съобщи Атанас Паскалев, зам.-директор и представляващ сдружението.

Правилата за осъществяване на извънкласни действия на общината изискват учебното заведение да организира конкурс и да подписа контракт. Такъв няма.

„ Сдружението не е със сериозна активност и ние изчаквахме, с цел да забележим каква ще бъде активността й”.

Според общината обаче управлението е направило нарушавания. Единият – заместник-директор да вземем за пример съставлява сдружението и е счетоводител в учебното заведение по едно и също време. Резултатите са изпратени на Регионалното ръководство на образованието.

Как са проведени курсовете и какви ограничения ще бъдат подхванати – историята продължава на следващия ден заран в „ Тази сутрин”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР