Ураганът „Ирма” достигна бреговете на карибската държава Антигуа и Барбуда,

...
Ураганът „Ирма” достигна бреговете на карибската държава Антигуа и Барбуда,
Коментари Харесай

Ураганът Ирма достигна бреговете на Антигуа и Барбуда в Карибско море

Ураганът „ Ирма” доближи крайбрежията на карибската страна Антигуа и Барбуда, заяви Националният център за следене на ураганите в Съединени американски щати.
По данни на метеоролозите ураганът е блъснал остров Барбуда към 2 ч. локално време. Сега той се придвижва на северозапад със скорост 295 км/ч, съобщи БГНЕС.
Очаква се да премине през територията на Пуерто Рико, Доминиканската република, Хаити и Куба и, съгласно експертите, ще доближи крайбрежията на Флорида през почивните дни.
Ураганът „ Ирма” към този момент доближи оптималната пета степен и се счита за най-мощния в Атлантика през последното десетилетие. Той е по-силен от „ Харви”, който вилня в Тексас в края на август.
Антигуа и Барбуда е островна страна в източната част на Карибско море, на границата с Атлантическия океан с население от 86 754 души. Тя е част от Подветрените острови (Leeward Islands), които са в състава на островната група Малки Антили.
Съседи на Антигуа и Барбуда са Гваделупа на юг, Монсерат на югозапад, Сейнт Китс и Невис на запад, Сен Бартелми, Сен Мартен и Ангуила на северозапад. Столицата е град Сейнт Джонс.
Снимка: списък
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР