Ураганът Хилари ще удари Фресно, казват синоптиците. Ето колко дъжд ще падне

...
Ураганът Хилари ще засегне района на Фресно в понеделник, изсипвайки
Коментари Харесай

Ураганът Хилари ще засегне района на Фресно в понеделник, изсипвайки до половин инч дъжд, според Националната метеорологична служба в Ханфорд.

Ураганът Хилари ще се понижи до тропическа буря, докато се придвижва към студените води близо до Долна Калифорния, преди да стигне до сушата в Южна Калифорния през уикенда.

Метеорологът Карлос Молина каза, че ще има лек дъжд преди полунощ в неделя, но по-голямата част от валежите ще започнат в планините, преди да се спуснат към дъното на долината след полунощ и да валят през целия понеделник.

Молина каза, че прилича на урагана Норман през 1978 г. Бурята донесе 1,01 инча дъжд във Фресно от септември. 4-7 тази година.

Той каза, че в Бейкърсфийлд се очаква да падне до един инч дъжд.

Във вторник са възможни и гръмотевични бури, каза Молина.

„Ще донесе много влага със себе си“, каза той.

Молина добави, че е рядкост ураганът да пътува на север и въздейства върху Южна Калифорния.

„Това е само едно от онези редки събития, при които потоците на вятъра всъщност го карат да се насочва на север, вместо на запад“, каза Молина.

„След като се формират, те се движат през океана на запад към Хаваите и след това към другата страна на Тихия океан, като Филипините, Япония и Корея.

„Предполага се, че август е сух. Така че да видите половин инч дъжд през август или дори един инч в Бейкърсфийлд през август е изключително необичайно за нещо, което се случва в Централна Калифорния в момента.“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР