Управляващата коалиция не е създадена да бъде взривявана. Не мисля,

...
Управляващата коалиция не е създадена да бъде взривявана. Не мисля,
Коментари Харесай

Анализатор: Коалицията няма да се разпадне, президентът се държи неприлично

Управляващата коалиция не е основана да бъде взривявана. Не мисля, че ще се разпадне. Големият губещ би бил някой от другите кандидати, които желаят да смъкват ГЕРБ от власт на локално равнище.  Това разяснява политологът и учител в Нов български университет Любомир Стефанов по БНР. Предстои поредна фаза на стиковане и произнасяне зад закрити врата на неща, които може би няма потребност да чуваме, сподели още той за идната лидерска среща сред ПП-ДБ и ГЕРБ.  
 
В София ПП-ДБ може би ще завоюват, само че могат и да изгубят зрелищно, изрази догадка преподавателят. Той предвижда, че ГЕРБ ще повдигнат личен претендент за кмет на столицата, само че ще чакат " съвсем до 12 без 2 ". 
 
Според Стефанов президентът Радев се държи като политически водач на партия, само че " сякаш му липсва куражът да се впусне непосредствено в конкуренция със своите съперници, а стои на завет, което е неточно и непристойно ".  
 
" Като имаш искания, че изразяваш мнението на доста, създаваш партия, набираш поддръжка и излизаш на избори да тестваш до каква степен в действителност си известен, а не летиш на крилата на институционалния си рейтинг, разяснява Стефанов. 
 
" Започнахме да виждаме рационалната роля на Движение за права и свободи. Успяват там, с държание и институционална просвета, да дават образец. Движение за права и свободи са нужни да балансират, да дадат нужния брой гласове или да дадат посока. Днес просто се вижда, че без Движение за права и свободи не стават нещата ", съобщи полотологът Любомир Стефанов. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР