Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие“ е взел решение за

...
Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие“ е взел решение за
Коментари Харесай

Увеличиха помощта de minimis за тютюнопроизводители на 564 000 лева

Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие “ е взел решение за увеличение на бюджета по помощта de minimis за компенсиране на част от индустриалните разноски за развъждане на тютюн от 360 000 лева на 564 000 лв..

От финансовото подкрепяне ще могат да се възползват тези стопани, които са включени в поддържания от Министерството на земеделието указател на тютюнопроизводителите за 2022 година, имат регистриране на осъществени количества в регистъра на тютюнопроизводителите от творби през предходната година тютюн и не са получили подкрепяне по de minimis при започване на 2022-а.

По данни на Държавен фонд " Земеделие " в интервала на приема по помощта от 1 до 15 август тази година, са подадени 597 заявки за 4696.60 дка тютюн, при което нужния запас за подкрепяне възлиза са 563 592 лв.. В тази връзка избраният бюджет от 360 000 лева се е оказал непълен. Това е и повода Управителният съвет на държавния фонд да реши да усили бюджета по помощта с 204 000 лева, с цел да обезпечи изплащането на средства на всички тютюнопроизводители, декларирали подкрепяне.

Припомняме, че помощта се дава за повърхност, а избраната ставка е в размер на 120 лева./дка (1200 лева./хектар).

Общият размер на предоставените на едно лице или дружество помощи по скица de minimis не може да надвишават левовата равноценност на 25 000 евро за интервал от три поредни финансови години, прецизираха от Държавен фонд " Земеделие ".

Срокът за погашение на помощта е до 31 август тази година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР