Уорън Бъфет е начело на списъка с хората, които опитват

...
Уорън Бъфет е начело на списъка с хората, които опитват
Коментари Харесай

Питър Тийл: Социопатичният дядка от Омаха е враг номер едно на биткойна

Уорън Бъфет е отпред на листата с хората, които пробват да спрат развиването на криптовалутите. Това съобщи съоснователят на PayPal и Palantir Питър Тийл по време на конференция за биткойн в Маями, съобщи Си Ен Би Си.

„ Враг номер едно е социопатичният дядка от Омаха “, сподели Тийл, визирайки основният изпълнителен шеф на капиталовата компания Berkshire Hathaway, която е основана в Омаха.

Тийл, който съгласно медийна информация е натрупал стотици милиони долари от биткойн до 2018 година посредством компанията за рисков капитал Founders Fund, отличи като „ врагове на криптовалутите “ и основният изпълнителен шеф на JP Morgan Джейми Даймън и изпълнителния шеф на BlackRock Лари Финк.

Тийл показа огромни графики с изображения на двамата финансови ръководители и техните мнения за биткойн.

В слайдовете на Тийл се съдържаше и думата „ геронтокрация “, а графиките за Даймън определяха възгледите му като „ предубеждения на банкер от Ню Йорк “.

Тийл показа кадър с Бъфет с думите „ отрова за плъхове “ върху него, визирайки времето, когато основният изпълнителен шеф на Berkshire приказва за биткойн, употребявайки тази фраза. Друг откъс от Бъфет гласи: „ Не владея и в никакъв случай няма да имам “, визирайки биткойн. По-рано тази година Berkshire влага 1 милиард $ в бразилската Nubank - онлайн банка, която е известна измежду крипто вложителите.

Тирадата в Маями е най-новата обществена офанзива на Тийл против хората, за които той счита, че пречат на напредъка на биткойн.

Той добави, че тези вложители нямат проблем с това да хвалят блокчейн, която е в основата на криптовалутата, само че усещат потребността да приказват отрицателно за биткойн и неговата легитимност.

„ Когато изберат да не влагат в биткойн, това е надълбоко политически избор “, сподели Тийл, който е прочут с поддръжката си за републиканците и най-много на някогашния президент Доналд Тръмп.

Представител на Berkshire Hathaway не отговори незабавно на искане за коментар, а представител на JPMorgan отхвърли да разяснява тази история.

Говорител на BlackRock насочи Си Ен Би Си към мненията на Финк в писмото му до акционерите от предишния месец. Той написа, че нашествието на Русия в Украйна може да форсира приемането на цифрови валути и сподели, че „ една деликатно проектирана световна система за цифрово заплащане може да усъвършенства сетълмента на интернационалните транзакции, като в същото време понижи риска от пране на пари и корупция “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР