Университетът на Мейн счупи собствения си рекорд на Гинес за

...
Университетът на Мейн счупи собствения си рекорд на Гинес за
Коментари Харесай

Университетът на Мейн счупи собствения си рекорд за най-голям 3D принтер в света

Университетът на Мейн счупи личния си връх на Гинес за 2019 година с създаването на полимерен 3D принтер от последващо потомство, който е четири пъти по-голям от своя предходник.

Наречен „ Фабрика на бъдещето 1.0 “, или в резюме FoF 1.0, новият термопластичен принтер е подготвен да развие устойчивото произвеждане в редица браншове.

FoF 1.0 може да отпечатва обекти с размери 30 метра дължина, 10 метра широчина и 5,5 метра височина със скорост до 500 кг на час и може да превключва сред голям брой процеси, в това число широкомащабно адитивно произвеждане, субтрактивно произвеждане, интервенции с роботизирана ръка и непрестанно полагане на лента.

Принтерът е ситуиран в Центъра за усъвършенствани структури и композити (ASCC) към Университета на Мейн. Той може да работи по планове независимо или да се сплоти с MasterPrint (гореспоменатия 3D принтер, който чупи рекорди), с цел да се оправи с тях в екип. Двамата даже могат да работят по едно и също време върху една и съща част, в случай че е належащо.

На церемонията по откриването на принтера участваха представители на Министерството на енергетиката, Министерството на защитата, жилищната администрация на щата Мейн и други сътрудници, които имат за цел да употребяват технологията. Тя би могла да разреши екологично и стопански дейно произвеждане с приложения в региона на националната сигурност, производството на морски съдове, строителството на мостове, технологиите за вятърна и океанска сила и налични жилища.

Марк Уизендангер, шеф по развиването в MaineHousing съобщи, че щатът се нуждае от към 80 000 спомагателни жилища до 2030 година и доста от тях са предопределени особено за хора с приходи, равни или по-ниски от междинните за региона.

„ Това изпитание основава още едно средство за произвеждане на качествени жилища на налични цени, като в същото време се понижават разноските и се употребяват обилие от дървесни останки от дъскорезниците в Мейн. “

каза Визендангер

Струва си да се означи, че Мейн е най-залесеният щат в Съединени американски щати, който създава над един милион тона дървесни останки годишно, които могат да се употребяват като суровина за 3D принтерите.

Идеята за потребление на огромни 3D принтери за създаване на налични жилища в огромен мащаб съществува от години, само че внедряването ѝ е малко постепенно. Все отново това не е попречило на голям брой промишлености да проявят интерес. НАСА, да вземем за пример има за цел до 2040 година да построи 3D-принтирани къщи за потребление на Луната.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР