УниКредит постигна изключителен успех като първата паневропейска банка с глобален

...
УниКредит постигна изключителен успех като първата паневропейска банка с глобален
Коментари Харесай

УниКредит е първата паневропейска банка, спечелила глобален сертификат EDGE

УниКредит реализира извънреден триумф като първата паневропейска банка с световен документ EDGE за равнопоставеност сред половете и приобщаване. Отличието е вследствие на напъните в региона на многообразието и приобщаването на банките в Унгария, България, Чехия, Словакия, Румъния, Хърватия и Сърбия, които получиха своите EDGE документи. Те се причислиха към към този момент сертифицираните банки от групата в Италия, Германия и Австрия, които са посланици на равнопоставеността сред половете. След тези самопризнания УниКредит е първата банка, която има документа в 10 страни в Европа.

В резултат на този прогрес УниКредит получава правото да бъде отличена с влиятелната световна сертификация.

EDGE узаконяването е водещият международен стандарт за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване (DE&I), основан на тъждество сред половете и взаимосвързаността им с други основни фактори на работното място. Той предлага цялостна рамка, по която организациите се правят оценка в международен мащаб.

За да получат този документ, банките на УниКредит бяха строго оценени от самостоятелен инспектор, по отношение на процесите и политиките по последователност, равенството в заплащането, тяхната успеваемостта и приобщаващата просвета на организацията.

Всички банки на УниКредит, сертифицирани по EDGE, се ангажират да продължат да предизвикват равнопоставеността сред половете и приобщаването на работното място, като следват съответни проекти за деяние по EDGE. Плановете се основават на резултатите от процеса на узаконяването. Те включват задължения, като гарантиране на посланичество на дамите на приблизително, висше и най-високо управническо равнище, основаване на непрекъснати благоприятни условия за кариерно израстване и равно възнаграждение, поощряване на мъжете да се възползват от предлагания от банката заплатен отпуск по бащинство, който е по-дълъг от този очакван по закон, и други.

" УниКредит е образец за устойчиви бизнес практики в Европа. Горд съм, че сме първата организация от банковия бранш, която има документ EDGE в 10 страни, и първата паневропейска банка с световен документ. Да бъдем водач в региона на половото разнообразие, равнопоставеността и приобщаването е неразделна част от културата ни и затвърждава уговорката ни към тези правила и полезности, като значима част за нашия непрестанен бизнес триумф. Голямото разнообразие в екипа ни основава приобщаваща среда, нужна за даване на най-хубавите решения за увеличаващите ни се клиенти в цяла Европа ", разяснява Андреа Орчел, основен изпълнителен шеф на УниКредит

" Постижението на УниКредит да получи световен EDGE документ трансформира бизнеса. Започвайки с пет от своите банки през 2022 година и в този момент разширявайки обсега си с още шест, с цел да обхване повече от 80% от цялата група, УниКредит показва бездънен ангажимент към многообразието, равнопоставеността и приобщаването като мотор на устойчивия триумф. Глобалното ни узаконяване приказва красноречиво за доверието им в EDGE, като непринуден стандарт и самостоятелен документ. Това е и стратегически ход за потребление на разнороден набор от гении, който слага нови критерии за приобщаващо и равноправно работно място за всички. С приемането на световен EDGE документ УниКредит не просто основава вълнуваща история; те са пионери в бъдещето на бизнеса - многолик, обективен, приобщаващ и извънредно новаторски. Поздравления! ", споделя Аниела Унгурсан, създател на сертифицираща фондация EDGE.

" Равнопоставеността и приобщаването на половете постоянно са били един от целите ни и ние, от УниКредит Булбанк, систематично влагаме в повишение на осведомеността и адаптиране на нашите процеси, с цел да ги реализираме. Пътят на узаконяване ни даде опция да оценим практиките си, да планираме в каква посока можем да продължим да напредваме, в това число въз основа на опита на представителствата на УниКредит в други страни ", споделят Андреа Тониети, член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк и шеф " Хора и просвета " и Снежана Берова, управител DE&I в УниКредит Булбанк.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР