УниКредит Булбанк беше обявена за Банка на годината“ за 2023

...
УниКредит Булбанк беше обявена за Банка на годината“ за 2023
Коментари Харесай

УниКредит Булбанк с награда „Банка на годината в България“ от The Banker

УниКредит Булбанк беше оповестена за „ Банка на годината “ за 2023 година по време на годишната гала на интернационалното издание The Banker в Лондон. Групата УниКредит завоюва още три самопризнания „ Глобална банка на годината “, отличена за първи път в тази категория, както и " Банка на годината в Западна Европа " и " Банка на годината в Италия ".

Наградите " Банка на годината " на The Banker са се утвърдили като водещ стандарт в банковата промишленост, като правят оценка водещите финансови институции в света въз основа на способността им да реализират възвръщаемост, да печелят стратегически преимущества и да обслужват своите пазари.

Списанието The Banker, част от Файненшъл Таймс Груп, дава икономическа и финансова информация за международния финансов бранш и е построило известност на справедлив и изчерпателен анализатор от основаването си през 1926 година

Коментирайки отличното показване на УниКредит, Джой Макнайт, редактор на The Banker, споделя: " УниКредит е впечатляваща история за поврат, като през цялата оценена година реализира над 200% нарастване на облагата, понижи разходната си база и регистрира най-хубавите си резултати за първото тримесечие на 2023 година Компанията е на път да извърши своя стратегически проект " UniCreditUnlocked " 2022-2024 година, като надвишава упоритостите си досега. Банката е във втората фаза на своята промяна, като направи обилни вложения в цифровите технологии и данни. Наред с обновяването на ИТ архитектурата си посредством API и облачна инфраструктура, УниКредит влага в цифровизация на процесите, с цел да усъвършенства прекарването на своите чиновници. Ангажиментите ѝ в региона на ESG изпреварват останалите, изключително в напъните ѝ да ускори фокуса си върху обществените въпроси. Знаковите партньорства с Allianz и Azimut илюстрират далновидността на банката в обезпечаването на отлични услуги и оферти за клиентите ".

През последните две години, след стартирането на стратегическия проект UniCredit Unlocked, УниКредит работи неуморно върху културната и индустриалната си промяна, рационализирайки системите си, увеличавайки опциите си в региона на цифровите технологии и данните и внедрявайки правилата на ESG във всичко, което прави, с цел да се трансформира в по-добра и по-силна банка за общностите, които обслужва.

Андреа Орчел, основен изпълнителен шеф на групата и шеф за Италия в УниКредит, разяснява: " Изключително сме горди с тези достижения, които показват груповата мощ на нашите тринадесет банки в Европа и това, че клиентът е в центъра на всичко, което вършим. Тези триумфи са вероятни с помощта на сътрудниците ни, които се сплотиха към тактиката и устрема ни към съвършенство, които развихме в банката. Ние ще продължим да подвигаме летвата в името на нашите клиенти и общности по пътя ни да бъдем банка за бъдещето на Европа ".

„ Изключително щастливи и горди сме, че УниКредит Булбанк завоюва признанието „ Банка на годината “ от TheBanker. Тази премия е освен привилегия, само че и голяма чест и наслада за нас. Благодаря на целия екип на УниКредит Булбанк за отдадеността им да утвърдим нашата банка като водеща институция при внедряването на цифровите технологии и основаване на устойчиви решения, които да дават отговор на потребностите на клиентите ни и да способстват за публичното развиване “, разяснява Цветанка Минчева, Главен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк.   

Новото отличие е доста самопризнание за напредъка на продължаващата промяна на УниКредит Булбанк, като част от групата УниКредит, която през 2023 година завоюва редица интернационалните самопризнания като „ Най-добра банка в България “ за 2023 и „ Най-добра цифрова банка “ от Global Finance, „ Най-добра банка в България “ и „ Най-добра банка за частно банкиране 2023 “ в класацията на Euromoney, както и „ Най-добра банка за цифрови решения “ и „ Най-добра корпоративна банка в България “ в класацията на Euromoney Awards for Excellence.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР