Уникално по своята същност явление наблюдаваха биолози. Вид дънна риба

...
Уникално по своята същност явление наблюдаваха биолози. Вид дънна риба
Коментари Харесай

Морска риба проходи като бозайник

Уникално по своята същина събитие следиха биолози. Вид дънна риба сподели на научния свят, че може да се придвижва като четириного с помощта на своите перки. Става въпрос за жител на водите в Северния Атлантически Океан, който се назовава риба риболовец. За първи път в рибния свят се следи сходно събитие – дънна риба употребява перките си с цел да се разхожда по морското дъно.

Нетипичното държание на дънната риба риболовец бе запечатано на видео с помощта на неповторим кооперативен план сред една петролна компания и морски биолози. Платформите които добиват недопечен нефт В Северно Море и Мексиканския Залив има платформи, които добиват недопечен нефт. Те се следят със скъпи и съвременни дълбоководни камери които се оправляват от отдалеченост.

По своята същина модерните камери на петролната промишленост наподобяват тези, които морски биолози употребяват, само че тази скъпа техника не е налична за всеки океанографски институт. Проектът на съдействие носи името „ Serpent ” и с помощта на него и на високото качество на изображението от платформените камери биолозите могат да хвърлят повече светлина върху държанието на морските жители.

В неповторимия случай с рибата риболовец високотехнологичните камери са записали по какъв начин тя одлепя тялото си от дъното без помощта на мощната си опашка. Функцията на четирите й перки не е единствено да поддържат масата на тялото й, само че те й разрешават да се придвижва по дъното в продължение на няколко метра.

Все още учените нямат пояснение за това „ нерибно ” държание на морския жител. Някой от тях обаче са сигурни, че ходенето й по дъното е за да дебне плячка.

По своята характерност рибата риболовец е див звяр с плоско тяло, с мощна опашка и обширна уста. Обикновенно рибата се прикрива в пясъчно дъно, и употребява тумор на главата си с цел да примамва други риби към устата си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР