Уникална вкусотия - хрупкави и вкусни крокети, които да споделите

...
Уникална вкусотия - хрупкави и вкусни крокети, които да споделите
Коментари Харесай

Домашни крокети с чоризо

Уникална вкусотия - хрупкави и вкусни крокети, които да споделите с другари

Необходими Продукти

● прясно мляко - 1 л
● чоризо - 220 г
● лук - 1 глава
● масло - 50 г
● зехтин - 50 мл
● брашно - 100 г
● бял пипер - 1/2 ч.л.
● индийско орехче - на усет
● сол - на усет
● олио - за пържене

За панировката


● яйца - 2 бр.
● брашно - за овалване
● галета - за овалване

Начин на подготвяне

Ако ползвате прясно чоризо, отделете ципата и извадете вътрешността. Ако чоризото е изсъхнало, нарежете го на ситни късчета и накиснете в малко вода.

Сгрейте зехтина и маслото на междинен огън и запържете първо лука, раздробен на ситно, когато е съвсем подготвен, прибавете чоризото (отцедено от водичката) и запържете за малко (ако то е прясно и вътрешността, която сте извадили е във тип на кайма, бъркайте интензивно, до момента в който стане на трохи).

Сипете едновременно брашното и бъркайте пламенно към минута-две, с цел да се препече и да няма усет на сурово, незабавно по-късно започнете да сипвате млякото на тънка струйка и на части, до момента в който една част не е всмукана от брашното и не се е получила гладка кашичка, не слагайте нова порция мляко. Щом сложите всичкото, намалете огъня и бъркайте към 15 минути. Трябва да се получи гъст бешамел, който да се отделя от стените на съда. Подправете със сол, бял пипер и индийско орехче.

Бешамелената примес оставете да се охлади, като понякога разбивате с тел, с цел да не хваща коричка. Щом се охлади, прехвърлете в комфортен съд и покрийте с транспарантно фолио, което би трябвало да е прилепнало за сместа, още веднъж с цел да не хваща коричка. Приберете в ледник за към 3 часа най-малко, с цел да стегне.

Когато пристигна време да пържите крокетите си пригответе 3 обособени чинийки - с двете разрушени яйца за паниране, галетата и брашното за овалване.

С цялостна лъжица взимайте от сместта и хващайте в шепа, като я затваряте и придавате продълговатата типична форма за крокети. Овалвайте всяка първо в брашно, след това в яйце и най-после в галета, като при последното овалване дооформяте. Наредете в необятна паница всички крокетки, без да ги поставяте една върху друга в случай че е допустимо. Получават се към 40 броя. Ако няма да пържите всичките едновременно, замразете останалите и може да си ги приготвите при различен случай.

Пържете в сгорещено олио за малко до прелестен тен от всички страни.

Сервирайте със сос по желание или свежа салата.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР