Уникален по рода си празник Дни на маданския кристал“ или

...
Уникален по рода си празник Дни на маданския кристал“ или
Коментари Харесай

Уникален по рода си празник на кристала стягат в Мадан

Уникален по рода си празник „ Дни на маданския кристал “ или “Mineral show Madan ” ще се организира на 12-и и 13-и май в Мадан.

Той е отдаден на емблематичните за региона красиви и неповторими кристали, открити на стотици метри подземен в региона. Целта на събитието е да разпространява концепцията за преобразяване на главния занаят на локалното население в туристическа забележителност.

До в този момент сходни начинания, които да разпространяват маданския кристал се вършиха в границите на обичайните празници на Мадан, а тази година уредниците посвещават специфични дни за провеждането му, като се надяват празникът да стане обичаен.

Събитието, което е неповторимо за България ще предложи богата и пъстра стратегия, като в границите на два дни, в центъра на града ще бъдат ситуирани шатри с сбирки на кристали от локални и външни колекционери, както и предмети, направени от кристали.

Всички гости, като се изключи че ще могат да прегледат експозицията от подземните шедьоври, ще могат и да си закупят от тях.

Организирана е фолклорна стратегия, която ще бъде показана от читалищата и външи посетител реализатори. Ще се състои и надиграване „ Кристали подземен – хоро в душата ” с гостуващи танцови сформира от региона. Предвидена е и кулинарна галерия на родопски ястия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР