Унгарската верига магазини „Шпар“ (SPAR Hungary) търси български производители на

...
Унгарската верига магазини „Шпар“ (SPAR Hungary) търси български производители на
Коментари Харесай

Унгарска верига магазини търси българско гъше месо

Унгарската верига магазини „ Шпар “ (SPAR Hungary) търси български производители на гъше месо. Компанията има предпочитание да контракти доставки на продукция за фирмената верига.

България е измежду водачите в производството на патешко и гъше месо в света. Според данните на Евростат Франция е абсолютният водач в производството на патешко и гъше месо в Европа, като създава към 234 хиляди тона продукция, или към половината от тази в целия Европейски Съюз. Тя държи и към 75% от международния пазар. Освен Франция подобен бизнес има единствено в още четири страни в ЕС- България, Унгария, Белгия и Испания. България е профилирана в производството на пачи дроб и попада в топ 3 на най-големите експортьори в света, като сходни количества създава и Унгария. България създава сред 5 и 6 млн. патици и гъски годишно, до момента в който във Франция птиците са 36-38 млн.

В търговията с бързооборотни артикули веригата „ Шпар “ развива няколко свои марки – Spar, Eurospar, Interspar и Maximarkt. Нейната централа е в Австрия.

Под марката “Шпар” са магазините с по-малък размер и супермаркетите. “Интершпар” е верига за хипермаркети сред 2500 и 6 хиляди кв.м повърхност. Компанията е един от главните играчи на европейския дискаунт пазар. В този сегмент се съревновават още “Лидл”, “Пени”, “Плюс”, “Едека” и др.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР