Унгария ще ограничи броя на визите, издавани на временни работници

...
Унгария ще ограничи броя на визите, издавани на временни работници
Коментари Харесай

Унгария ограничава визите за временни работници от страни извън ЕС

Унгария ще ограничи броя на визите, издавани на краткотрайни служащи от страни отвън Европейския съюз и ще им забрани да упражняват избрани специалности, с цел да отбрани локалните работни места, оповестиха от унгарското министерството на стопанската система.

Правителството на Виктор Орбан ще издаде най-много 65 000 визи за краткотрайни служащи от страни отвън Европейски Съюз, се споделя в изказване на министерството. Миналата година бяха издадени 39 000 визи за краткотрайни служащи, което е под оптималния брой, избран с по-ранен декрет, се споделя в известието.

Изправен пред претрупан избирателен календар, Орбан е под напън да съживи стопанската система след провокирания от инфлацията спад през 2023 година Твърдата му позиция във връзка с имиграцията оказа помощ на националистическия водач да завоюва поддръжка по време на предходни избори.

Правителството на Орбан сформира и лист с към 300 работни места, които служащи от страни отвън Европейски Съюз няма да могат да заемат, в това число служащ в лозя и овощни градини, фотограф, юридически консултант, асансьорен механик и други

" Правителството ще пази унгарските фамилии и работни места, което значи, че по закон е допустимо да се наемат задгранични служащи единствено в случай че няма маджарски служащи, които да заемат някои от свободните работни места ", се споделя в изказването.

През интервала септември-ноември нивото на безработица в Унгария е било 4,3%./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР