УМБАЛ Свети Георги в Пловдив извършва обстойна вътрешна проверка по

...
УМБАЛ Свети Георги в Пловдив извършва обстойна вътрешна проверка по
Коментари Харесай

Пловдивската болница Св. Георги извършва вътрешна проверка за смъртта млада жена


УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив прави обстойна вътрешна инспекция по случай с умряла млада жена в болничното заведение и изказвания на нейната майка пред медиите, че щерка й не е получила съответна помощ , заяви БНР.

Пациентката Елисавета Станева е пристигнала в Отделението по незабавна медицина на 9 май сутринта с температура и болки и след осъществени съвещания и проучвания по обед е приета в болница в интензивния бранш на Клиниката по инфекциозни заболявания. Назначена й е терапия с изключение на за признаците, с които е пристигнала в лечебното заведение, както и за съпътстващото ѝ заболяване " Тиреоидит на Хашимото ", се споделя в публично мнение на УМБАЛ " Свети Георги ", представено от националното радио.

Според болничното заведение по време на консултация е открито, че стойностите на TSH (Тироид подтикващ хормон - б.р.) на дамата са повишени и че тя сама е спряла да взима на едно от медикаментите си, което е довело до утежняване на здравословното й положение . В Клиниката по инфекциозни заболявания на болничното заведение била осъществена терапия, която дала резултат и пациентката се подобрила на идващия ден, само че 14 май ненадейно паднала със загуба на схващане. Било записано прекъсване на сърдечната и дихателната й активност. Незабавно почнала кардиопулмоналната ресусцитация (КПР), взаимно с екип на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване. По данни от мнение на началника на Клиниката по инфекциозни заболявания доцент доктор Олиана Бойкинова, дежурната санитарка е била директен очевидец на станалото.
 Прокуратурата проверява небрежност като причина за гибелта на родилка в Русе Обновена
Прокуратурата проверява небрежност като причина за гибелта на родилка в Русе

Медицинското умозаключение е белодробна емболия, в болничното заведение тече вътрешна инспекция

Очаква се началникът на Отделението по обща и клинична патология доцент доктор Мария Колева-Иванова и нейният екип да издадат протокол от осъществената на 16 май аутопсия.

По предварителна информация е открито, че Елисавета Станева е умряла от затруднения на главното си заболяване - кардиомиопатия. Проверката по случая продължава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР