Украйна заявява, че е извършила кибератака срещу руското Министерство на

...
Украйна заявява, че е извършила кибератака срещу руското Министерство на
Коментари Харесай

Право в целта: ГРУ на Украйна удари руското Министерство на отбраната

Украйна декларира, че е направила хакерска атака против съветското Министерство на защитата и че е получила достъп до класифицирани документи, предава Sky News, представена от. Медията се базира на известие на Главното разследващо ръководство към Министерството на защитата на Украйна (ГРУ) в Telegram.

Според информацията на украинските медии е получен достъп до документи на заместник-министъра на защитата Иванов Тимур Вадимович.

Украинската организация за военно разузнаване (ГРУ) твърди, че е направила хакерска атака против съветското министерство на защитата.

Агенцията добавя, че по време на DDoS офанзивата киберспециалистите са получили достъп до " огромна част от класифицираните служебни документи ", в това число заповеди, отчети, указания и доклади.

" Получената информация ни разрешава да установим цялостната конструкция на системата на съветското министерство на защитата и неговите подразделения ", пишат от ГРУ в Telegram.

Посочват още, че анализът на получените данни " оказа помощ да се разпознават генерали, други високопоставени ръководители ".

" Работата в съветското киберпространство, ориентирана към възпрепятстване и парализиране на активността на правоохранителните органи и длъжностните лица в Русия, виновна за войната против украинския народ, продължава ", прибавят ГРУ.

Кибератаките се усилиха по време на войната и в този момент са общ инструмент, употребен и от двете страни, написа английската медия.

" Военното разузнаване на Украйна откри публични документи на съветския заместник-министър на защитата Иванов Тимур Вадимович. Между другото, отбелязат от ГРУ, този заместител съветския министър на защитата Сергей Шойгу изигра значима роля за триумфа на хакерската атака ", добавя украинският Канал 24.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР