Украйна вече получава от някои партньори западни оръжия с разрешение

...
Украйна вече получава от някои партньори западни оръжия с разрешение
Коментари Харесай

Латвия: Украйна получи вече оръжие с разрешение да се цели в Русия

Украйна към този момент получава от някои сътрудници западни оръжия с позволение да нанася удари по съветска територия. Това съобщи външният министър на Латвия Байба Браже. 

Докато западните страни доставят на Киев оръжия, то предстои на ограничавания, защото съдружниците желаят да избегнат ескалация на борбата с Русия.

Пред " Европейская истина " Браже декларира обаче, че този метод към този момент се трансформира. Има страни, които към този момент предоставиха на Украйна оръжия без такива ограничавания, показва Браже, въпреки и да отхвърли да назове тези страни . За снемането на рестриктивните мерки не се приказва намерено.
 Украйна и Латвия подписаха съглашение за сигурност
Украйна и Латвия подписаха съглашение за сигурност

В момента Зеленски е в столицата на Литва Вилнюс, където взе участие в срещата на върха на страните участнички в самодейността " Три морета "

" Разбира се, не всичко се споделя обществено и е по-добре да не се приказва за това на всеослушание несъмнено време. Основното нещо е въздействието на бойното поле. Защото имате избор: или да говорите за нещо на всеослушание, или просто да извършите това, което би трябвало да се направи ", сподели тя.

Браже утвърждава, че Украйна има право да отвърне на ударите по задачите, от които е атакувана, даже и тези цели да се намират на съветска територия. Според нея сходно потребление на оръжие е разрешено от интернационалното право.

Припомняме, че Украйна нееднократно се е обръщала с апели към съдружниците да ѝ се даде далекобойно оръжие.

Май месец 2023 година . Тогава английският министър на защитата Бен Уолъс назова тази стъпка  симетричен отговор на ескалацията, следвана от Русия. Обхватът на тези ракети разрешава на украинците да нанасят удари надълбоко в територията на окупираните райони и анексирания още през 2014 година Крим.

През октомври украинските въоръжени сили започнаха  В взаимозависимост от вида тези ракети имат обхват до 165 км или до 300 км, поради което и администрацията на Съединени американски щати дълго време отхвърляше да ги достави на Киев.
 Латвия ще трансферира на Украйна системи за Противовъздушна отбрана и разследващи дронове
Латвия ще трансферира на Украйна системи за Противовъздушна отбрана и разследващи дронове

Латвия отделя годишно 0,25% от Брутният вътрешен продукт за военна поддръжка на Украйна, акцентира ръководителят на латвийското държавно управление.

В края на април месец тази година Държавният департамент на Съединени американски щати удостовери, че Съединените щати през последните седмици и Украйна към този момент ги е употребила в Крим.

Още през февруари немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че не желае да доставя тези ракети на Украйна , защото обсегът им разрешава да поразяват цели в Москва.

В сряда обаче полският външен министър Радослав Сикорски се обърна с апел към Берлин да достави крилати ракети. По време на срещата си с Аналена Бербок Сикорски съобщи, че няма желание да се намесва във вътрешните работи на една другарска страна, само че уточни, че американското решение може да бъде ентусиазъм и за други страни.

Германският външен министър отклони въпроса на публицистите по този мотив, акцентирайки че в Германия се водят интензивни диспути.
 Шолц удостоверява, че няма да изпрати Taurus в Украйна
Шолц удостоверява, че няма да изпрати Taurus в Украйна

Пред Бундестага той разгласи, че това би било " безконтролно "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР