Украйна твърди, че е унищожила девет руски хеликоптера при въздушен

...
Украйна твърди, че е унищожила девет руски хеликоптера при въздушен
Коментари Харесай

Украйна „унищожи руски хеликоптери в Бердянск и Луганск“

Украйна твърди, че е унищожила девет съветски хеликоптера при въздушен удар против два града в окупираната от Русия източна част на страната.

В изказване на специфичните сили се споделя, че система за противовъздушна защита и друго съоръжение са били изумени, както и склад за муниции в градовете Бердянск и Луганск.

Десетки съветски бойци бяха убити или ранени при интервенцията, се прибавя.

Имаше няма без значение удостоверение за офанзивата и няма коментар от съветските военни.

Владимир Рогов, назначеният от Русия губернатор на окупираната част от Запорожка област, сподели въздух отбранителните системи " сполучливо прихванаха противников ракети " над Бердянск, добавяйки, че информацията за жертви и вреди се ревизира и ще бъде предоставена по-късно.

Но непотвърдено видео на проруски акаунт в обществените медии – за който се твърди, че е сниман в Бердянск – наподобява демонстрира детонации и летящи ракети, до момента в който глас изяснява, че е ударено склад за муниции.

Друг съветски блогър написа за офанзива против летище с създадени в Съединени американски щати ракети ATACMS, нанасяйки това, което създателят разказа като " сериозен удар ", със загуби на хора и технологии.

Украинската войска сподели, че офанзивата против Бердянск е осъществена в 04:00 локално време (01:00 GMT), а против Луганск в 11:00 локално време.

Бердянск е на почти 85 км (53 мили) от най-близката фронтова линия, до момента в който Луганск е на съвсем 100 км.

Продължават да се оповестява за конфликти по фронта линия, в това число към следените от Украйна градове Авдиевка, Купянск и Лиман, които бяха подложени на тежки бомбардировки от съветските сили през последните дни.

Русия нападна източноукраинската цитадела Авдиевка

Службите за незабавна помощ на Украйна оповестяват, че постройка на общежитие е била разрушена при съветска офанзива против източния град Славянск, като се счита, че двама души са блокирани под руините.

В Одеса управляващите споделят, че парчета от свалени съветски дронове са развалили яхтклуб и няколко яхти, само че няма жертви.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Украйна се пробва да си върне територия, окупирана от Русия в източната и южната част на страната посредством огромна контраатака, само че до момента реализира муден прогрес.

Тя също по този начин прави чести въздушни офанзиви против съветски позиции, защото цели да подкопае военните старания на Москва.

Русия също нападна украински позиции на изток към Авдиевка и Купянск, само че съгласно украински отчети е претърпял тежки загуби през последните дни.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР