Украйна и Грузия трябва да бъдат приети в НАТО. Това

...
Украйна и Грузия трябва да бъдат приети в НАТО. Това
Коментари Харесай

Литва, Латвия и Полша поискаха НАТО да приеме Украйна и Грузия

Украйна и Грузия би трябвало да бъдат признати в НАТО.
Това съобщи външният министър на Латвия Едгар Ринкевичс, като уточни, че двете страни пазят сигурността на Европа.

" Това, което се случи в Грузия през 2008 година, а по-късно в Украйна, ни убеждава какво би трябвало да създадем, с цел да не се повтаря повече ", разяснява Ринкевичс, представен от Полското радио.

Пасивността на Европейски Съюз при съветската експанзия против Грузия беше огромна неточност, акцентира дипломатът.

" Много е значимо да напомним на света какво стана преди 10 години - че интернационалното право и интернационалният ред бяха нарушени ", уточни Ринкевичс.

Министърът акцентира, че Латвия, Литва и Полша желаят Киев и Тбилиси да бъдат признати в НАТО.

Министърът на външните работи на Литва - Линас Линкявичус от своя страна добави, че за жалост светът не реагира уместно на войната в Грузия през 2008 година

" Затова желаеме да напомним какво се случи. Трябва да поддържаме фундаменталните правила, агресорът би трябвало да извършва интернационалните си задължения. " - прикани той.

По-рано във вторник Европейски Съюз излезе с декларация, с която съобщи, че съветската окупация на грузинските територии Абхазия и Южна Осетия е нарушаване на интернационалното право.

Междувременно в. " Rzeczpospolita " излезе с разбор, в който се показва, че в случай че светът беше реагирал съответно на съветската експанзия в Грузия, тя нямаше да се повтори с Украйна и евентуално Кремъл нямаше да може се намеси в изборите на страните от евроатлантическото пространство.

Припомняме, през вчерашния ден Русия заплаши Грузия със " заплашителен спор ", в случай че страната с е причисли към Алианса. Кремъл насочва сходни закани също към Украйна, Финландия, Швеция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР