Украйна е насочила през нощта 50 безпилотни самолета към територията

...
Украйна е насочила през нощта 50 безпилотни самолета към територията
Коментари Харесай

Москва съобщи за 50 свалени украински дрона, атаките са предизвикали пожари в електроцентрали

Украйна е насочила през нощта 50 безпилотни самолета към територията на Русия, заяви през днешния ден Министерството на защитата в Москва, като офанзивите наподобява са били ориентирани към енергийната инфраструктура на страната, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Петдесет БЛА са били свалени от противовъздушната защита над осем съветски района, в това число 26 над западната Белгородска област наоколо до украинската граница. Двама души - жена със строшен крайник и мъжът, който се е грижил за нея - са починали по време на обстрела, откакто детонациите са провокирали пожар, който е запалил дома им, написа в обществените мрежи губернаторът на Белгород Вячеслав Гладков.

Съобщава се, че дронове са били унищожени и над Брянска, Курска, Тулска, Смоленска, Рязанска и Калужска област в западната и южната част на Русия, както и в Московска област.

Украинските публични лица нормално отхвърлят да разясняват набези на съветска територия, показва АП. Много от ударите с дронове обаче наподобява са били ориентирани към енергийната инфраструктура на Русия.

Ръководителят на Калужска област Владислав Шапша съобщи през днешния ден, че удар с дрон е провокирал пожар в електрическа подстанция, а губернаторът на Брянск Александър Богомаз и този на Смоленск Василий Анохин също оповестиха за пожари в горивни и енергийни комплекси.

През последните месеци съветските рафинерии и петролни терминали се трансфораха в предпочитани цели на украинский безпилотни офанзиви, отбелязва АП.

От месеци украинските разработчици на дронове усилват обсега на оръжията, защото Киев се пробва да компенсира незадоволителния си брой оръжия и бойци на бойното поле. БЛА са и налична алтернатива, до момента в който Украйна чака от дълго време обещаната, само че блокирана в Конгреса военна помощ от Съединени американски щати.

Междувременно Русия нападна Украйна през нощта със седем ракети, а противовъздушната защита смъкна две ракети и три разследващи дрона, оповестиха през днешния ден украинските военновъздушни сили.

Олег Кипер, началник на Одеска област в Украйна, съобщи, че балистични ракети са развалили инфраструктурата през нощта, само че не даде повече детайлности. Предишни офанзиви против черноморския град в петък повредиха пристанищна инфраструктура, в това число два терминала за експорт на храни, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР