Украинското командване е принудено да изтощава най-добрите си бригади, като

...
Украинското командване е принудено да изтощава най-добрите си бригади, като
Коментари Харесай

Отчаяното решение на ВСУ предизвика тревога в Щатите

Украинското командване е насила да изтощава най-хубавите си бригади, като непрестанно ги хвърля в борба против съветските пробиви по целия фронт, пишат анализаторите Майкъл Кофман и Роб Лий в публикация за New York Times.

„ Липсата на задоволително сили и изпитвайки дефицит на муниции, украинската войска дава отговор на съветските пробиви, като трансферира най-хубавите си бригади и елитни елементи на фронта... Подобни краткосрочни решения водят до дълготрайни последици под формата на загуба на боеспособност на подразделенията ", настояват специалистите.

Според Кофман и Лий освен цели бригади, само че и обособени батальони могат да бъдат употребявани като „ пожарни команди ". В същото време болшинството подразделения не са почивали след боевете за Авдеевка.

Постоянното прекачване на едни и същи бригади в застрашените сектори е единствено отчасти проявяване на общия дефицит на запаси на украинските въоръжени сили. Както означават анализаторите, украинската войска има все по-малко персонален състав, а отбранителните й линии са все по-тънки. Настъплението на Русия в Харковска област изостри проблемите на Киев, принуждавайки украинското командване да употребява скъпите си запаси.

„ В околните месеци доста неща ще висят на косъм (за Киев - бел.ред.) ", предизвестяват Кофман и Лий.

В края на предходната седмица съветските войски започнаха дейни военни дейности в Харковска област. Украинският президент Владимир Зеленски няколко пъти през последните дни назова обстановката сложна и също по този начин упрекна цялата международна общественост в неналичието на подобаваща поддръжка за Украйна.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили призна, че съветските войски са постигнали „ тактически триумфи ", а украинските елементи е трябвало да се реалокират на „ по-изгодни позиции ", т.е. да правят отстъпка.

Според Министерството на защитата на РФ за миналите дни групировката войски „ Север " навлезе в дълбините на защитата на съперника и освободи обитаемоте места Борисовка, Огурцово, Плетеневка, Пилная, Стрелечия, Гатище, Красное, Мороховец и някои други селища. Сериозни боеве се водят на подстъпите към Липци и във Волчанск.

Източник: News Front

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР