Украинският президент Володимир Зеленски смени командира на Силите за специални

...
Украинският президент Володимир Зеленски смени командира на Силите за специални
Коментари Харесай

Зеленски уволни шефа на украинските спецчасти

Украинският президент Володимир Зеленски смени командира на Силите за специфични интервенции (ССО) в четвъртък за втори път през последната половин година. Уволнението на полковник Серхий Лупанчук и назначението на бригаден военачалник Александър Трепак на негово място беше оповестено в два указа на уеб страницата на президентството, в които не се дават обяснения за решението, съобщи Ройтерс.

От 2014 година Трепак взе участие интензивно в отбранителните интервенции в Източна Украйна против подкрепяните от Русия сепаратисти. Веригата на командване на украинската войска беше трагично променена през февруари, като най-същенствената рокада бе отстраняването на свръхпопулярния главнокомандващ на украинските войски Валерий Залужний, чийто пост зае тогавашният пълководец на сухопътните сили Олександър Сирски.

По това време Зеленски сподели, че ново военно управление поема контрола над въоръжените сили и даде обещание да " рестартира "  системата, като назначи опитни командири, които схващат ежедневните потребности на войските.

Днес публично Залужни бе назначен на новата си позиция - украински дипломат в Лондон.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР