Украинският президент Володимир Зеленски днес уволни ръководителя на отдела, отговарящ

...
Украинският президент Володимир Зеленски днес уволни ръководителя на отдела, отговарящ
Коментари Харесай

Зеленски уволни началника на личната си охрана

Украинският президент Володимир Зеленски през днешния ден уволни ръководителя на отдела, отговарящ за персоналната му защита, откакто двама от чиновниците му бяха арестувани тази седмица поради скрит план за убийството му, съобщи Агенция Франс Прес.

Зеленски разгласява декрет за " освобождение на Сергий Леонидович Руд от длъжността шеф на Департамента за държавна отбрана на Украйна ".

В него не се показва повода за отстраняването на Руд, нито негов заместител на извънредно значимия пост.

Съобщението беше направено, откакто Службата за сигурност на Украйна СБУ разгласи, че е осуетила съветски скрит план за убийството на Зеленски и други висши чиновници.

Оттам обявиха, че е задържала двама полковници от отдела за персонална защита по съмнение, че са предавали секретна информация на съветската работа за сигурност ФСБ.

За единия от тях се твърди, че персонално е дал ракетни снаряди, дронове и противопехотни мини на сътрудник, който да извърши нападенията.

47-годишният Руд е оглавявал отдела, който следи за персоналната сигурност на президента, други висши чиновници и техните фамилии - от 2019 година насам.

Зеленски е обект на опити за покушения от страна на Русия, откогато тя нахлу в страната през февруари 2022 година През предходната година той съобщи, че е наясно с най-малко " пет или шест " осуетени заговора за ликвидиране против него. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР