Украинският президент Владимир Зеленски заяви в четвъртък, че Русия трябва

...
Украинският президент Владимир Зеленски заяви в четвъртък, че Русия трябва
Коментари Харесай

Зеленски призова ООН да изключи Русия от ФАО

Украинският президент Владимир Зеленски съобщи в четвъртък, че Русия би трябвало да бъде изключена от Организацията по издръжка и земеделие (FAO) на Организация на обединените нации поради ролята на Москва в актуалната продоволствена рецесия, написа европейската редакция на Политико.

„ Не може даже да става въпрос за продължение на участието на Русия във ФАО “, сподели Зеленски по време на откриващата сесия на срещата на министрите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз в Париж в четвъртък. „ Какво може да направи Русия, в случай че желае да аргументи апетит на сред 400 милиона и един милирад души? “

Призивът на Зеленски идва на фона на изаявленията, че Русия блокира износа на зърно от Украйна през Черно море, което в допълнение покачва така и така високите цени на храните в международен мащаб. Организация на обединените нации се пробва да посредничи за дипломатическото позволение на блокадата.

Министър-председателят на Италия Марио Драги, който ръководи конференцията на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, сподели: „ Посредническите старания на Организация на обединените нации са обилни стъпки и мисля, че за жалост, единствените “, сподели той.

Украинският президент похвали Организацията за икономическо сътрудничество и раз, група най-вече богати страни, че е спряла процеса на присъединение на Русия към организацията, и прикани други групи да последват нейния „ образец “ и да изключат Русия.

„ Има държавни управления, страни и интернационалните организации, които имат вяра, че могат да седят и да не реагират на протичащото се, това е проблем на полезностите, а не на геополитиката “, разясни украинският водач.
ТЕМА преди 32 минути 140 преди 2 часа 832 преди 2 часа 410
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР