Украинският президент Владимир Зеленски приветства предложението на турския президент Реджеп

...
Украинският президент Владимир Зеленски приветства предложението на турския президент Реджеп
Коментари Харесай

Турският президент Ердоган предложи да е медиатор между Украйна и Русия

Украинският президент Владимир Зеленски приветства предлагането на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да поеме ролята на медиатор сред Киев и Москва. Ердоган изрази подготвеност да е посредник по време на посещаване в Киев на 3 февруари.

Той сподели, че Турция е "готова да поеме своята част, с цел да постави завършек на рецесията сред две другарски народи, които са нейни съседи в Черно море ". Ердоган изиска да бъде "домакин на среща на равнище водачи в Турция или договаряния на техническо равнище “.
Още бойци и още оръжие: Новите фотоси на съветските войски до границата с Украйна
Зеленски благодари на Ердоган за самодейността. Двамата президенти подписаха и договорка, която разрешава на украинските заводи да създават турски дронове.

Ердоган е следващият водач на страна от НАТО, който посещава Киев с дипломатическата задача за облекчение на напрежението, провокирано от скупчване на съветски войски покрай границата с Украйна. В четвъртък френският президент Еманюел Макрон организира обособени телефонни диалози с Путин и Зеленски, с цел да се опита да понижи напрежението.

По-рано тази седмица НАТО упрекна Москва, че е събрала към 30 000 военни и в Беларус под предлог за взаимни военни учения по-късно този месец. Вашингтон възнамерява да изпрати хиляди бойци в Европа, с цел да поддържа съдружниците си от НАТО. Русия отхвърля, че възнамерява инвазия и упрекна Съединени американски щати, че в допълнение ускорява рецесията, вместо да я деескалира.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР