Украинските войски, след като напуснаха Авдиевка, загубиха възможността да обстрелват

...
Украинските войски, след като напуснаха Авдиевка, загубиха възможността да обстрелват
Коментари Харесай

Пушилин: ВСУ загубиха възможността да обстрелват безразборно Донецк

Украинските войски, откакто напуснаха Авдиевка, изгубиха опцията да обстрелват безсистемно Донецк, само че опасността за града към момента остава. Това сподели за съветската осведомителна организация ръководителят на ДНР Денис Пушилин.

" По-лесно е в смисъл, че те не получават задоволително. Врагът няма опция да обстрелва Донецк с артилерия, евтини снаряди. Но все пак заплахата и заканите за Донецк остават ", Пушилин сподели, отговаряйки на въпрос за стабилизиране на оперативната обстановка в града след освобождението на Авдеевка.

Ръководителят на ДНР означи, че Киев употребява ракети с огромен обхват и висока акуратност за реактивните системи за залпов изстрел HIMARS, както и доста други ракети с огромен обхват.

На 17 февруари съветският министър на защитата Сергей Шойгу осведоми съветския президент Владимир Путин за предаването на Авдеевка в Донбас под цялостен надзор на съветската войска. Авдиевка се намира западно от Ясиноватая, откъдето украинските войски обстрелваха околните Донецк и Макеевка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР