Украинските сили атакуваха късно снощи нефтена база в покрайнините на

...
Украинските сили атакуваха късно снощи нефтена база в покрайнините на
Коментари Харесай

Украйна удари нефтена база в Луганск

Украинските сили нападнаха късно нощес нефтена база в покрайнините на следения от Русия град Луганск в Източна Украйна и провокираха огромен пожар, в който бяха ранени петима души, сподели водачът на района, назначен от Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Късно през нощта врагът нанесе удар върху мирния град Луганск, обстрелвайки склад в покрайнините на града ", написа в „ Телеграм “ Леонид Пасечник, началник на така наречен Луганска национална република.

По-късно Пасечник заяви, че са били петима чиновници на обекта са откарани в болница. Всички екипи на локалното поделение на съветското министерство на изключителните обстановки са били изпратени да потушат пожара и да не позволен да се популяризира в околните здания.

Пасечник допусна, без да даде никакви доказателства, че ударът е бил осъществен от доставена от Съединени американски щати далекобойна ракета ATACMS.

„ Усилията за оказване на здравна помощ на потърпевшите са комплициран от огромния пожар “, написа Пасечник.

На видео, оповестено на уеб сайтове на съветски и украински военни блогъри, се вижда огромен пожар, пламнал на известно разстояние от жилищни здания.

Украински военни блогери оповестиха за удара, като един допусна, че е осъществен с ракета.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР