Украински товарен самолет с осем души на борда се разби

...
Украински товарен самолет с осем души на борда се разби
Коментари Харесай

Разбилият се украински самолет е възможно да е превозвал боеприпаси за Бангладеш


Украински товарен аероплан с осем души на борда се разруши край Кавала, Гърция. Според локални медии машината е превозвала 12 тона рискови материали.

Товарният аероплан Ан-12, благосъстоятелност на украинска компания, е правил полет от Сърбия за Йордания. Пилотът предизвестил за проблем в единия мотор и изискал спешно кацане на летището в Кавала. Малко по-късно обаче връзката прекъснала.

Катастрофата се случва по-малко от километър до обитаеми места, а очевидци оповестяват, че горящият аероплан се удря в дирек или жици на електрическата компания, до момента в който губи височина и тогава се случва първата детонация.

Един час по-късно детонациите не стопират.

" Измерванията на въздуха сега не са посочили нищо, само че все пак се следи неустойчивост на полето. С други думи - мощен пушек и топлота, както и бяло вещество, което не разпознаваме. Така че екип от специфични въоръжени сили би трябвало да осведоми какво е и дали можем да влезем на терена ", сподели генерал-лейтенант Мариос Апостолидис, координатор на интервенциите на пожарната.

Сръбският министър на защитата съобщи, че е допустимо самолетът да е превозвал муниции, предопределени за Бангладеш.

Властите оповестиха, че няма увеличена радиация на мястото, само че не могат да приближат на повече от 50 метра, тъй като даже и с маски, усещат парене по езика и устните. Двама пожарникари към този момент са в болничното заведение на Кавала с проблеми с дишането. На жителите се предлага да не излизат и да не отварят прозорците.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР