Украинската служба за сигурност (СБУ) е започнала обиски у агент

...
Украинската служба за сигурност (СБУ) е започнала обиски у агент
Коментари Харесай

СБУ провежда обиски у агент в расо от УПЦ към Московската патриаршия

Украинската работа за сигурност (СБУ) е почнала обиски у „ сътрудник в расо “, които принадлежат към управлението на Украинската православна черква към Московската патриаршия (УПЦ МП).

„ Според нашата информация тази заран се организират обиски у заместник-председателя на Синодалния отдел за външни църковни връзки на УПЦ Министерство на правосъдието протойерей Николай Данилевич “, съобщи УНИАН, базирайки се осведомен източник от правоохранителните органи на страната.

По-специално, този протойерей е прочут с това, че е бил част от делегация, която през 2017 година, дружно с предприемача и проруски народен представител Вадим Новински по това време, е убедила Вселенския патриарх Вартоломей да не дава томос на Православната черква на Украйна (ПЦУ). Освен това Данилевич намерено показва поддръжката си за „ съветския свят “ и оправдава съветската експанзия в Украйна.

Както УНИАН по-рано заяви СБУ в разнообразни интервали е наложила запор на активи на Вадим Новински, в размер първо на повече от 3,5 вилиарда украински гривни, по-късно на още 144 милиона украински гривни и на още над 10,5 милиарда украински гривни, както и на корпоративните му права в 72 компании.

През февруари 2024 година Службата за сигурност на Украйна е направила обиски на един от духовниците в Киево-Печерската лавра, който е координирал митингите по време на връщането на имуществото на лаврата на страната. На същият е повдигнато обвиняване по част 1 на член 436-2 от Наказателния кодекс на Украйна, който гласи: „ Оправдаване, признание на законосъобразността и отказване на въоръжената експанзия на Руската федерация против Украйна, възхвалявайки нейните участници “.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР