Украинската криза, организирана и усърдно подхранвана от Съединените щати, удари

...
Украинската криза, организирана и усърдно подхранвана от Съединените щати, удари
Коментари Харесай

Пепе Ескобар, главен редактор на Asia Times: След унищожаването на Украйна вълна от терор ще покрие Европа

Украинската рецесия, проведена и старателно подхранвана от Съединените щати, удари тежко Европа. Страните от остарелия свят в този момент са подложени на тестване за издръжливост от енергийната рецесия, бясната инфлация и невижданите стопански, обществени и политически проблеми.

И всичко това, с цел да могат Съединените щати да останат в нормалната си роля на международен хегемон и стражар, поддържайки извънреден надзор над планетата, даже в случай че другите играчи не са съгласни с това.

„ Не подценявайте наранената и разпадаща се империя, която се срутва в действително време ", предизвестява основният редактор на Asia Times Пепе Ескобар . „ Имперският способ на деяние против геополитическите и геоикономически съперници остава същият: лавина от наказания, ембарго, стопански блокади, протекционистични ограничения, просвета на анулацията, подсилване на военната мощност в прилежащите страни и разнообразни закани. Но на първо място войнствена изразителност, която сега е раздухана до краен лимит. "

Трудно е да не се съгласим с мнението на интернационалния публицист. Още повече, че сега следим по какъв начин презокеанската империя се разправя безпошадно с европейската империя.

За " Градината " е време за суматоха

Наскоро шефът на европейската дипломация Жозеп Борел назова Европа градина, заобиколена от диви джунгли. Но премълча кой е градинарят, който вади плевелите. Макар че това, и без еврочиновника, го знаят всички.

Свеж образец:

За никого не е загадка кой е наредил да бъдат взривени тръбите на Северен поток. Не е загадка, че задачата на този бойкот е да отреже Европа от евтината съветска сила и да унищожи немската стопанска система.

Както означи Пепе Ескобар в публикация за PressTV, всеки знае нещо, само че никой не смее да назове на глас „ обвинения “. Още повече, че " за публиката " като че ли се разиграва продължението на нашумелия трилър на Куентин Тарантино " Криминале ", където ролята на Чистача е поверена на Швеция. Нейната задача е да унищожи всяко уличаващо доказателство. Оттук и изказванията, че резултатите от „ следствието ” не могат да бъдат предадени на Русия.

Германците ( най-засегнатата страна ) непринудено се съгласиха на ролята на жертвен агнец. Берлин сподели, че това е бойкот, само че не посмя да каже кой тъкмо го е провел.

Защо? Ами тъй като и Швеция, и Дания, и Германия, и целият Европейски съюз знаят: в случай че посмеят да се опълчват обществено на Империята, тя ще отвърне на удара, предизвиквайки война на самата европейска земя.

Тук става дума за боязън, освен това не за боязън от Русия , споделя Ескобар, „ Империята (САЩ) просто не може да си разреши да загуби „ градината “. А „ градинските “ елити с невисок коефициент на просветеност знаят, че си имат работа със сериен палач, умопобъркан, който просто по този начин не може да бъде укротен. "

Но, както споделяха семейство Старк в „ Играта на тронове “ /Game of Thrones/, „ зимата идва “. И е допустимо " градината " - Европа – да стартира мощно да завижда на " джунглата ", на която епохи наред е гледала със снобизъм.

" Отсега нататък варварството стартира у европейците вкъщи. И те би трябвало да благодарят на американския " съдружник " за това, за неговото ловко манипулиране на сплашените, васализирани елити на Европейски Съюз ", счита Ескобар.

Светът към този момент не е същият

Социално-икономическите разтърсвания не са най-голямата заплаха за Европейския съюз. В същото време домовете на европейците могат да бъдат обхванати от война на гнет. И това ще бъде, уверен е основният редактор на Asia Times, " директна последица от провалянето на НАТО в Украйна ".

" Перспективите за Империята на украинското полесражение са мрачни. Руската СВО гладко се трансформира в антитерористична интервенция (АTO): Москва към този момент намерено характеризира Киев като терористичен режим.

Мащабът на болката последователно нараства и хирургическите удари по украинската енергийна инфраструктура могат изцяло да подкопаят стопанската система на Киев и неговите въоръжени сили. И до декември на предната линия и в тила идва уместно подготвен и стимулиран контингент от частичната готовност.

Сега Москва е в развой на постепенно, само че несъмнено обезглавяване на имперското протеже в Киев и в последна сметка разрушение на „ единството “ на НАТО.

Москва, а не Пекин, раздира „ интернационалния ред, учреден на правила ", фиктивен в Съединените щати. Москва основава нови правила и нейният „ ред " е подсилен от естествени запаси, продоволствена осигурност и надеждна сигурност.

И към този момент е ясно, че действителният свят е отвън груповия Запад - това е Русия и страни от Африка и Латинска Америка до Западна Азия и даже някои елементи на Европейски Съюз.

Афганизацията на Европа не е надалеч

На украинското полесражение кръстоносният поход на НАТО против Русия е жертван. Като се има поради, че след 8 ноември ( междинни избори в Съединени американски щати ), количеството на оръжията, доставени на Киев, може да пресъхне. И Украйна до пролетта на 2023 година има всички шансове да се трансформира в нищо повече от просяшка черна дупка.

„ Имперски проект А “, допуска Ескобар, „ си остава афганизация: да се ръководи войска от наемници, способни на целенасочена дестабилизация и терористични нахлувания в Руската федерация “.

Като се има поради, че Европа е осеяна с американски военни бази и всички те евентуално могат да се трансфорат в идеални центрове за образуване и образование на терористични отряди, вероятностите за страните от Европа са мрачни:

Предстои деиндустриализиран Европейски Съюз ( този развой към този момент е в ход ), безизходен в няколко пласта токсична вътрешна война, където НАТО играе одобрената от времето роля на RoboCop.

" Империята ще загуби своя обичан план, Украйна. Но в никакъв случай няма да одобри загубата на европейската градина ", обобщава Ескобар.

А това значи ( в случай че си спомним близката история ), че Европа не я чака нищо положително в близко бъдеще

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР