Украинската армия е подложена на все по-голям натиск в източната

...
Украинската армия е подложена на все по-голям натиск в източната
Коментари Харесай

Началникът на украинската армия призна тактическите успехи за Русия

Украинската войска е подложена на все по-голям напън в източната част на страната и е незабавно пращането на новите западни оръжейни доставки. Руското министерство на защитата в Москва заяви за завладяването на дребното село Новобахмутовка в Донецка област.

" Ситуацията на фронта се утежни ", написа украинският главнокомандващ Олександър Сирски във Facebook.

Русия нападна в няколко направления и господства във връзка с хора и материали.

" Ситуацията се трансформира динамично - в някои региони врагът реализира тактически триумфи, в други региони успяхме да подобрим тактическите позиции на нашите войски ", написа Сирски.

Украинският президент Володимир Зеленски още веднъж прикани Запада да усили доставките на оръжия за противовъздушна защита. Руските въздушни удари в събота вечерта са били ориентирани против газопреносната система на страната му, съобщи той във видеообръщение.

Западни военни специалисти също следят нахлуване на съветските войски.

" Русия евентуално ще реализира осезаеми тактически триумфи през идващите седмици, до момента в който Украйна чака поддръжката на Съединени американски щати да дойде на фронта ", проучва Институтът за проучване на войната (ИИВ) в Съединени американски щати. " Но остава малко евентуално съветските сили да преодолеят украинската защита. "

След месеци на обсада, предходната седмица Съединени американски щати договориха многомилиарден пакет от помощи. Междувременно украинският президент Зеленски се оплака от съветските офанзиви против газопреносната система на страната му. Обектите, през които се придвижва газ през Украйна за Европейския съюз, са били атакувани, сподели той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР