Уитни Хюстън бе идеалното лице за 80-те години на ХХ

...
Уитни Хюстън бе идеалното лице за 80-те години на ХХ
Коментари Харесай

Разкриха голяма тайна за сексуалността на Уитни Хюстън

Уитни Хюстън бе идеалното лице за 80-те години на ХХ в., които бяха доминирани от MTV, написа " Ню Йорк поуст ". Бляскавата поп звезда бе завършена от властния продуцент на звукозаписната компания " Ариста Рекърдс " Клайв Дейвис.

Но Уитни имаше и дълбока, мрачна загадка: тя бе прикрита лесбийка, разкри Герик Кенеди в новата си книга " Didn’t We Almost Have It All: В отбрана на Уитни Хюстън ".

Тъй като чувствала напън да се приспособява към строгото си религиозно образование и нормите на своето време, Уитни криела сексуалността си от обществеността чак до трагичната си гибел, която се случи преди 10 години.

" Тъй като музиката ѝ не пасваше тъкмо във всички " кутийки ", предстоящи от едно тъмнокожо момиче, което прави музика през 80-те години, тя бе обсъждана като " незадоволително тъмнокожа ". Присмиваха ѝ се, назоваха я " Уайти " (Белокожата), постановяваше ѝ се да изтърпи безкрайни спекулации за сексуалността си ", отбелязва създателят.
свързани новини60429на 17.09.2021
Отгледана в Нюарк, щата Ню Джърси, Уитни била потискана от майка си Сиси, мощно вярваща активистка на баптистката черква " Ню Хоуп " в Нюарк и членка на госпъл клана " Дринкард Систърс ". Те пеели по зали, посещавани от тъмнокожи в Южните щати. Сиси също била звезда в известна степен - тя била бекъп вокал на самия Елвис Пресли и на кралицата на соула Арета Франклин.

Още като малко момиче Уитни се чувствала друга. Тя била мъжкарана и ненавиждала кукленските рокли и панделките, които ѝ избирала майка ѝ. Уитни предпочитала да носи дънки, тениски и маратонки като батковците си Гари и Майкъл.

Трите деца се мотаели сред домовете на родственици, когато родителите им работели, а Сиси била на турне. Скоро обаче Уитни била пометена от всеобхватното предпочитание на майка ѝ да я насочи към пеенето. " Сиси знаеше, че ориста на Уитни е предначертана да е велика, и тя можеше да ѝ помогне да реализира това. Тя я караше в църквата и насърчаваше дребното момиче да приглася на плочите, които тя и Арета бяха записали. Тя не признаваше " Не " за отговор ", написа Кенеди.

Соловата кариера на Сиси не потръгнала и въпреки да я търсели като бекъп вокал, звукозаписната промишленост била капризна. Но братовчедката на Уитни – сполучливата арендби певица Дион Уоруик, също помогнала да се насърчи вокалният гений на младото момиче, който се разглеждал като освобождение на фамилията от бедността.

По същото време Уитни изследвала своята еднаквост. През лятото на 1980 година, когато била 17-годишна, тя се показала сама на впечатляващата стройна 19-годишна Робин Кроуфърд. Тогава и двете работели като юношески съветнички в публичния център на Ийст Ориндж, Ню Джърси.

" Това било връзка, която се оформила съвсем мигновено, и това лято те били неразделни ", написа Кенеди. Робин - първата същинска другарка, доверено лице и компаньонка на Уитни, ѝ пазела гърба и била непоклатимо лоялна. С Кроуфърд Хюстън можела да бъде мъжкараната, която предпочитала да пафка цигари, да се друса и да псува.

Същата година Уитни и Робин го създали за пръв път в хола на дома на семейство Хюстън. " Първата им целувка била дълга и топла като мед ", написа Кенеди. Това се удостоверява от записките на Робин, издадени през 2019 година " И двете искахме да се допираме и да изследваме телата си една друга и ние го правехме, до момента в който заспяхме в обятията си ", написа тя.

Същото лято двете приятелки се пекли на плажа в Ню Джърси, ходели по гей клубове и се натискали в кола чартърен, до момента в който едно ченге не им споделило да се разкарат. Заедно в леглото, те замисляли песни, които Уитни да изпее, както и общото си бъдеще. Пак през лятото на 1980 година двете си наели апартамент. Уитни дала обещание на Робин да я вземе, където и да отиде.

Но когато слуховете за връзката им стигнали до ушите на Сиси, тя припаднала и се пробвала да държи двете приятелки разграничени.

Тъй като църквата и звукозаписната промишленост били хомофобски настроени, Уитни знаела, че връзката им би трябвало да завърши, когато Клайв Дейвис ѝ дал контракт за плоча. Тя сама съобщила неприятната вест на Робин. " Знаеш какво усещам към теб и че постоянно ще го изпитваме ", споделила Уитни на обичаната си.

Още с дебютния си сингъл Уитни Хюстън напряко избухнала. Първият ѝ албум се издигнал до №1 през 1987 година А до началото на 90-те години тя към този момент имала 10 сингъла отпред на класациите.

Любовната ѝ спекулация с Робин завършила това лято, само че Уитни я направила своя секретарка - " роля, която се разширила с времето ", написа Кенеди.

Тази роля единствено подсилвала слуховете. Когато Уитни поискала да вземе Робин със себе си на конгрес на чернокожите радиоводещи през 1985 година, вдигнал се пронизителен звук. Водещите и медиите желали да знаят дали не е хомосексуална.

Когато от Washongton Post я запитали за естеството на другарството ѝ с Робин, певицата отвърнала: " Тя в този момент е моя служителка, само че към момента сме най-хубави приятелки ".

В последна сметка Уитни се насочила към артиста Боби Браун. Той бил " крал на арендби музиката " и девойките си хвърляли пликчетата по него на концертите му. Партньорството им имало смисъл.

Боби трябвало да излъска имиджа си на неприятно момче, а Уитни желала да избяга от слуховете, че е гей. Те се оженили през 1992 година Но по време на 15-годишния им брак Робин си останала до Уитни като секретарка и другарка.

Именно тя отишла при Сиси, с цел да ѝ показа терзанията си от зависимостта на певицата от кокаина. Сиси сложила без заобикалки въпроса пред Уитни, само че тя я излъгала, че Робин преувеличава.

Но наркозависимостта ѝ към този момент била отвън надзор. На 11 февруари 2012 година 48-годишната звезда била открита мъртва с лицето надолу в цялостната вана на хотелската ѝ стая в Бевърли Хилс. В отчета на патолога написа, че тя е била мощно интоксикирана с кокаин.

Робин, която към този момент е на 61 година, крила сантименталната си връзка с Уитни близо 40 години. В края на краищата, тя съумяла да откри стабилността в лицето на 49-годишната Лиза Хинтелман – изпълнителен шеф на компания за асортимент на гении.

Двете се оженили и по-късно осиновили близнаци. " Осъзнах, че имах потребност да се спася ", написа Робин в записките си.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР