Угандийският карикатурист Джим Спайр Сесентонго не знаеше какво започва миналия

...
Угандийският карикатурист Джим Спайр Сесентонго не знаеше какво започва миналия
Коментари Харесай

„Хуморът е мощен“: Карикатурите поемат репресивното правителство на Уганда

Угандийският карикатурист Джим Спайр Сесентонго не знаеше какво стартира предишния април, когато изпрати туит, насърчавайки хората да разгласяват фотоси на вездесъщите дупки по пътищата столицата на страната.

„ Мой другар провежда мега ФОТОИЗЛОЖБА НА ДУПКИ В КАМПАЛА “, написа той на X, платформата, известна преди като Twitter, на 15 април предходната година. „ Споделете тук фотоси на дупки в град Кампала с: местонахождение, дълбочина, обиколка и приблизителна възраст на дупката. “ Той помоли своите почитатели да маркират Столичната администрация на Кампала (KCCA) и техния сътрудник, виновен за пътищата в страната.

Още през 2005 година имаше опити да се провеждат физически изложения на прословутите дупки в страната – това, което локалните поданици назовават ​​„ езера “ по пътищата поради размера им. Но тези опити бяха осуетени от полицията, спомня си Ссентонго.

Така концепцията за осъществяване на галерия онлайн пристигна на разум, споделя Ssentongo, 45. Той наподобява като бездънен мъдрец, който...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР