Уест Хам нанесе пета загуба на Тотнъм в последните шест

...
Уест Хам нанесе пета загуба на Тотнъм в последните шест
Коментари Харесай

Уест Хам нанесе поредна загуба на Тотнъм и влезе в топ 4

Уест Хам нанесе пета загуба на Тотнъм в последните шест мача в Премиър лийг и се изкачи до четвъртото място в класирането в лондонското дерби сред двата тима. Головете за играчите на Дейвид Мойс означиха Микейл Антонио още в 5-ата минута и Джеси Лингард в 49-ата, до момента в който за “шпорите” изоставането понижи Лукас Моура в 64-ата, само че силите футболистите на Жозе Моуриньо не стигнаха за повече.

Уест Хам откри резултата след единствено пет минали минути, когато Джаред Боуен подаде към точката за дузпа, Майкъл Антонио изпревари бранителите на гостите и насочи лек удар, Уго Лорис избави, само че топката се върна при нападателя, който не сгреши при втория изстрел.

В 17-ата минута центриране от корнер провокира безредие пред вратата на Лукаш Фабиански, само че в последна сметка тя бе изчистена. Именно освен това статично състояние Томаш Сучек получи и неприятна аркада на веждата и се наложи лекарска интервенция заради мощно кръвотечение.

Домакините можеха да удвоят също след корнер в 38-ата минута, когато Аарън Кресуел прати топката в пелантерията, а Крейг Доусън надскочи персоналния си надзирател, само че Уго Лорис се намеси чудесно и мазета.

Две минути преди края на първтото полувреме Хосе Регилон подаде отличен паралелен пас отляво към дъгата, а там доста интензивният Ерик Ламела стреля мощно, само че Фабиански избави.

На почивката Жозе Моуриньо реагира и направи две смени, а в игра се появиха Гарет Бейл и Мат Дохърти. Едва четири минути след началото на втората част обаче “чуковете” доближиха до второ попадение посредством Джеси Лингард, който замени пасове с Пабло Форналс, промъкна се сред бранителите и не остави късмет на френския пазач на “шпорите” със мощен удар.

В идващите минути играчите на Моуриньо постановиха преимуществото си и сътвориха няколко разбърквания пред Фабиански. Това даде резултат в 63-ата минута, когато Лукас Моура изпревари бранител на домакините на първа греда след корнер и означи в близкия ъгъл за 2:1.

В 73-ата минута Хари Кейн бе покрай равнене, само че удара му мина на сантиметри от дясната греда на “чуковете”. В 78-ата минута още веднъж Кейн се озова изцяло самичък в лявата зона на защитата на Уест Хам, пусна отличен пас към Деле Али към точката за дузпа, само че бранител го изпревари със секунда и съумя да почисти, а впоследвалият удар на Гарет Бейл бе избавен превъзходно от Фабиански.

В 92-ата минута играчите на Жозе Моуриньо можеха да се доберат до попадение малко инцидентно, когато центриране на Бейл провокира блъсканица и опита за изчистване попадна в лявата греда на домакините, само че в последна сметка бе изритана от Кресуел в предни позиции. Уест Хам има доста сложна задача в идващия кръг, когато гостува на лидера в класирането Манчестър Сити, а Тотнъм посреща Бърнли.

Премиър лийг 25 кръг, неделя 21 февруари  Уест Хам 2:1краен резулат  Тотнъм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР