Учете се от делата на строителите на съвременна България и

...
Учете се от делата на строителите на съвременна България и
Коментари Харесай

Радев пред млади гвардейци: Учете се от строителите на съвременна България и следвайте заветите им

Учете се от делата на строителите на модерна България и следвайте техните завещания. Растете като положителни хора и почтени българи, виновни към нашето общество и страна, и не забравяйте, че всички ние разчитаме на вас, тъй като вие сте бъдещето и вярата на България.

С тези думи президентът Румен Радев се обърна към млади гвардейци на гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2.

Те са част от ученическия гвардейски отряд и духовия оркестър при Професионалната техническа гимназия „ Д-р Никола Василиади “ - Габрово, както и от ученическите гвардейски отряди при Професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство „ Пейо К. Яворов “ – Гоце Делчев, Средно учебно заведение „ Св.св. Кирил и Методий “ – Рудозем, и Общински юношески дом – Русе.

Преди церемонията в президентството пред постройката на институцията се състоя тържествена промяна на почетния гвардейски часовой, на която участваха ученическите гвардейски отряди, съобщи Българска телеграфна агенция.

В Гербовата зала бяха връчени клетвените обещания от капитаните на отрядите, както и плакети от шефове на учебните заведения. След това ученическите гвардейски отряди разгледаха президентската библиотека.

Уважаеми ръководители на младежките гвардейски отряди, млади гвардейци, за мен е голямо наслаждение и чест точно през днешния ден, в Деня на храбростта и празника на Българската войска да ви посрещна в президентската институция, съобщи президентът на церемонията. Той изрази своята благодарност към ръководителите на младежките гвардейски отряди за основаването на тази самодейност под негов патронаж и за нейното сполучливо развиване. Чудесно е, че към този момент имаме двайсет юношески гвардейски отряди и четири юношески гвардейски оркестъра. Заявките за основаването на нови се множат, акцентира Радев.

Той сподели, че в младите гвардейци нашето общество вижда един от знаците на българската държавност, олицетворение на родните обичаи още от времето на българското Възраждане и битките на нашия народ за национално избавление и обединяване, знак на чест и героизъм, на славните победи на българската войска.

" Не забравяйте, че отличният триумф в учебно заведение е мощен тласък за вас и вашите връстници, само че вие към този момент сте във фокуса на публичното внимание в родния ви град и следва да бъдете за образец, както в учението, по този начин и в делата си ", съобщи президентът. Той пожела младежите да бъдат любознателни и ученолюбиви, да имат вяра в своите сили и благоприятни условия, както и в себе си. Уважавайте вашите учители, тъй като знанията, които те ви дават, са вашето най-голямо благосъстояние и залогът за вашите бъдещи триумфи, обърна се към тях президентът Румен Радев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР