Учениците от IV-a клас от СУ Св. Паисий Хилендарски

...
Учениците от IV-a клас от СУ  Св. Паисий Хилендарски
Коментари Харесай

Ученици от детското полицейско управление в Сливо поле гостуваха на пожарникарите

Учениците от IV-a клас от СУ „ Св. Паисий Хилендарски " в гр. Сливо, които се образоват по програмата „ Детско полицейско ръководство ", гостуваха на огнеборците от районната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в града.

Там дружно с контрольор детска педагогическа стая Бисерка Донева и полицейски контрольор Сашо Иванов от Районно ръководство - Сливо поле, учениците участваха на урок на тематика „ Защита при бедствия, пожари и изключителни обстановки “, който е част от одобрения годишен проект от програмата на ДПУ.

Началникът на РСПБЗН - Сливо поле основен контрольор Иван Иванов и неговите сътрудници срещнаха децата с забавната си, само че и доста сложна специалност, като им припомниха какъв брой е значимо да съблюдават разпоредбите за безвредно държание - когато са вкъщи, когато играят на открито или са в учебно заведение. Пожарникарите описаха на учениците и за главните правила за деяние при изключителни обстановки, пожари, бедствия и така нататък

Разбира се най-интересната част за децата бе демонстрацията с пожарен автомобил и запознаването им от близко със профилираната техника и съоръжение на огнеборците. Всяко от децата, по един или различен метод, имаше опцията да влезе в ролята на пожарникар.

На разлъка в края на урока младите служители на реда и чиновниците на пожарната си пожелаха още веднъж да се срещат, само че все по такива хубави мотиви.

Националната програмата „ Детско полицейско ръководство “ е самодейност на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група, в която вземат участие представители на Министерство на вътрешните работи, Министерствотона образованието и науката, Министерството на правораздаването, Българския юношески червен кръст, Българската православна черква, Българският туристически съюз. Идеите и тематиките са дълготрайни и са предопределени за двугодишно извънкласно образование на деца от началните и прогимназиалните класове. В обучителния развой вземат участие чиновници от структурите на „ Охранителна полиция “, „ Криминална полиция “, „ Пътна полиция “, психолози от психическите лаборатории на Министерство на вътрешните работи, специалисти от Българския червен кръст, Българския юношески червен кръст, Българския туристически съюз и други сътрудници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР