Ученици и трима техни ръководители от Професионалната гимназия по селско

...
Ученици и трима техни ръководители от Професионалната гимназия по селско
Коментари Харесай

Ученици от Суворово стажуваха в Италия по проект

Ученици и трима техни ръководители от Професионалната гимназия по селско стопанство " Св. Георги Победоносец “ в Суворово организираха процедура в град Реджо Емилия, Италия. Младежите са стажували в интервала 10 юни – 7 юли 2023 година в осъществяване на план по стратегия " Еразъм+ “. Неговата цел е да надгради практическите пълномощия на учениците в областта на органичното селско стопанство, да усъвършенства мултикултурните, езиковите и обществените им познания и тяхната  склонност за бъдеща претовареност, научи Varna24.bg от Областния информативен център във Варна.

В подвижността са взели присъединяване 30 ученици на гимназията, които са подобрили своите умения в региона на органичното земеделие посредством процедура на действителни работни места в селскостопански предприятия. Там младежите са изпълнявали задания, свързани със събиране, предпазване и подбиране на плодове и зеленчуци, подготовка на компост, използване на естествени способи за растителна отбрана и битка с вредителите и други

В резултат от извършената подвижност участниците са придобили професионални пълномощия като асимилиране на методите и правилата за развъждане на екологични аграрни артикули и техники за биологично развъждане на животни, асимилиране на положителни практики в екологичното зеленчукопроизводството и овощарството, запознаване с положителни практики за екологично и обществено отговорно земеделие и придобиване на на практика опит в аграрни кооперативи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР