Учените заснеха за първи път древен яйцеснасен бозайник, кръстен на

...
Учените заснеха за първи път древен яйцеснасен бозайник, кръстен на
Коментари Харесай

Първи в историята изображения доказват, че „изгубената ехидна“ не е изчезнала

Учените снимаха за първи път античен яйцеснасен бозайник, кръстен на сър Дейвид Атънбъроу, доказвайки, че не е липсващ, както се притесняваха.

Една експедиция в Индонезия, ръководена от откриватели от Оксфордския университет, записа четири трисекундни клипа на дългоклюната ехидна Атънбъро.

Остри, космати и с клюн, ехидните са наричани „ живи вкаменелости “.

Смята се, че са се появили преди към 200 милиона години, когато динозаврите са бродили по Земята.

Какво е биоразнообразие и по какъв начин можем да го защитим? мехурчетата и коремчетата поддържат ехидните хладни Тези животни прекомерно ли са „ грозни “, с цел да бъдат избавени?

Досега единственото доказателство, че този съответен тип „ zaglossus attenboroughi “ съществува, беше музеен образец от десетилетия на мъртво животно.

" Бях в еуфория, целият екип беше в еуфория ", сподели доктор Джеймс Кемптън пред BBC News за момента, в който видя ехидната Атънбъро в фрагменти от клопката на камерата.

" Не се майтапя, когато споделям, че се свеждаше до последната SD карта, която разгледахме, от последната камера, която събрахме, на последния ден от нашата експедиция. "

Д-р Кемптън оглави мултинационален екип на едномесечната експедиция, пресичаща неразучени до момента сектори от планината на Циклоп, сурово местообитание на тропическа гора на повече от 2000 м (6561 ft) над морското ниво.

В допълнение към намирането на „ изгубената ехидна “ на Атънбъро, експедицията откри нови типове инсекти и жаби и следи здрави популации на дървесно кенгуру и божествен птици.

Освен патехоклюната птицечовка, ехидната е единственият бозайник, който снася яйца. От четирите типа ехидна три имат дълги човки, като ехидната на Атънбъро и западната ехидна се смятат за сериозно застрашени.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР