Учените, изследващи как ледените покривки на Антарктида са се оттеглили

...
Учените, изследващи как ледените покривки на Антарктида са се оттеглили
Коментари Харесай

ДНК на октопод разкрива, че ледената покривка на Антарктида е по-близо до колапс, отколкото се смяташе досега: „Нестабилна къща от карти“

Учените, изследващи по какъв начин ледените покривки на Антарктида са се отдръпнали в дълбокото минало, са се обърнали към новаторски метод: проучване на гените на октоподите, които живеят в студените му води.

Нов разбор, оповестен в четвъртък в Science, открива, че географски изолирани популации на осемкраките морски същества са се чифтосвали свободно преди към 125 000 години, сигнализирайки за свободен от лед кулоар през интервал, когато световните температури бяха сходни на днешните.

Констатациите допускат, че ледената завивка на Западна Антарктика (WAIS) е по-близо до колапс, в сравнение с се смяташе до момента, заплашвайки 3,3-5 метра дълготрайно повишаване на морското ниво, в случай че светът не е в положение задържат породеното от индивида стопляне до задачата от 1,5 градуса по Целзий на Парижкото съглашение, споделиха създателите.

смяната на климата " и това последно доказателство от ДНК на октопод подрежда още една карта върху към този момент нестабилна къща от карти ", те написа.

Пос...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР