Ученик, планирал терористична атака на фестивала на остров Уайт, беше

...
Ученик, планирал терористична атака на фестивала на остров Уайт, беше
Коментари Харесай

Момче, 15, „планира терористична атака на остров Уайт и искаше да намушка учител заради шега със свинско месо“

Ученик, възнамерявал терористична офанзива на фестивала на остров Уайт, беше хванат с кухненски нож в раницата си, което се твърди, че е възнамерявал да употребява върху учителя си.

Той отхвърля едно обвиняване за подготовка на терористични актове, три обвинявания за разпространяване на терористични изявления и едно обвиняване за владеене на нож на обществено място по отношение на хипотетичния скрит план.

Кралският съд в Кингстън разбра, че младежът, приел исляма през 2021 година, се е похвалил с проектите си да извърши „ идна “ офанзива против нищо неподозираща жертва. През 2022 година, на 15-годишна възраст, ученикът, който не е бил в всеобщото обучение, измисля проект за причиняване на сериозна щета на музикалния фестивал на остров Уайт с пикап и нож, преди по-късно да се откаже.

Неговите религиозни възгледи бяха разкрити пред съда посредством онлайн чатове, в които се твърди, че е заплашвал да „ заколи “ своя преподавател. Ученикът, който постоянно употребява форума за онлайн видеоигри, Discord,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР