Учени от Вашингтонския държавен университет в САЩ използваха чатбот от

...
Учени от Вашингтонския държавен университет в САЩ използваха чатбот от
Коментари Харесай

ChatGPT не успя с диагностицирането на сърдечни заболявания, прав...

Учени от Вашингтонския държавен университет в Съединени американски щати използваха чатбот от OpenAI, с цел да оценят риска от сърдечни болести в редица случаи. След като заложиха десетки хиляди описания на признаците през услугата, специалистите видяха, че чатботът не се оправя със задачата: постоянно прави неточности и си опонира. Според създателя на проучването доктор Томас Хестън болката в гърдите е най-важният признак на сърдечно заболяване. Въз основа на тези данни лекарите правят оценка рисковете и диагностицират болесттите.
 

В изследването обаче ChatGPT постоянно прави оценка едни и същи пациенти по друг метод. Хестън означи, че това може да се дължи на равнището на произволност, което е заложено в настоящата версия на чатбота.

 

В същото време Хестън уточни, че към момента има вяра в изгодите от инструментите за изкуствен интелект (ИИ) в медицината. Лекарят сподели, че ChatGPT демонстрира отлични резултати в диференциалната диагноза, когато лекарите слагат единствената вярна диагноза въз основа на признаците, заяви БГНЕС.

В края на април американската биотехнологична компания Moderna разгласи партньорство с OpenAI. Неговият чатбот ChatGPT ще помогне на Moderna да развие обещаващи области.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР