Учени от университета на Глазгоу създадоха робот-химик, който може да

...
Учени от университета на Глазгоу създадоха робот-химик, който може да
Коментари Харесай

Робот-химик открива нови молекули и реакции

Учени от университета на Глазгоу сътвориха робот-химик , който може да промени радикално метода за разкриване на нови молекули и реакции , заяви уеб сайтът Phys.org.
 
Изкуственият разсъдък, който е самообучаващ се, дава опция за цифров метод към химическите данни за установяване на нови забавни молекули. Той може да понижи цената за разкриване на нови съединения за медикаменти, материали, полимери, високотехнологични приложения.
 
A Robot Chemist Could Transform the Way New Molecules are Found:
— Asgardia (@AsgardiaSpace)

Учените демонстрираха капацитета на системата, като я накараха да ревизира към 1000 реакции с комбинации на 18 разнообразни начални химикала. След като изследва единствено 100 от тях, роботът предвижда с над 80% акуратност кои комбинации би трябвало да бъдат изследвани за предизвикателство на нови реакции и основаване на нови молекули.
 
Проучвайки ги, учените откриха незнайни до момента молекули и реакции , като една от тях е в рамките на 1% на най-уникалните известни процеси.
 
A Robot Chemist Could Transform the Way New Molecules are Found:
— Asgardia (@AsgardiaSpace)

" Този метод е основен за дигитализиране на химията и ще разреши в действително време да бъде изследвано химическото пространство . По този метод ще могат да бъдат открити нови медикаменти и забавни молекули с скъпи приложения, да бъдат понижени цените и нужното време, да бъде усъвършенствана фрапантно сигурността, да бъдат лимитирани отпадните артикули и химията да навлезе в нова цифрова епоха ", сподели ръководителят на екипа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР