Участието на Рафаел Надал по време на клей сезона предизвика

...
Участието на Рафаел Надал по време на клей сезона предизвика
Коментари Харесай

Кралят се завръща в своето царство: Рафаел Надал обяви, че ще играе на Ролан Гарос!

Участието на Рафаел Надал по време на клей сезона провокира същинско неспокойствие измежду тенис почитателите. Макар и Матадора да не бе съумял да стигне до четвъртфинал в нито една от конкуренциите, самото му наличие донесе доста мотиви за наслада измежду феновете на играта.

Последният мач на Надал преди Ролан Гарос завърши по горчив метод за някогашния номер 1 - испанецът завоюва едвам 4 гейма против международния номер 9, Хуберт Хуркач и отстъпи с 1:6 3:6. Въпреки отрицателния резултат, Матадора надалеч не наподобява демотивиран и чака да зарадва почитателите си в най-важния за него шампионат в кариерата му, а точно в Ролан Гарос. 

След като завърши акцията си в Рим, Надал се завърна в Испания, като му следва в идващите дни да тренира в академията си, с цел да бъде оптимално подготвен за борбите в Париж. Самият Рафа приказва в изявление за френския канал  France 2 за упованията си към представянето си на шампионата, съдействал най-вече за величието на ибериеца s 14-те извоювани от него трофеи:

" Не знам дали ще бъда конкурентен на Ролан Гарос. Ще изляза и ще играя на шампионата с мисълта, че мога да дам всичко от себе си, че мога да играя на 100%. Ако тялото ми не е способно да завоюва мач, тогава ще го приема. Не излизам на корта, все едно нямам избор " - показа Надал, който на последната си конференция призна по какъв начин изпитва известни подозрения в себе си и не е сигурн, че ще играе на Ролан Гарос, тъй като не би си го причинал, в случай че не е задоволително конкуретен и избира да резервира хубавите си мемоари оттова.

Самата конкуренция започва на 26 май, а това най-вероятно ще бъде и сбогуването на Рафа с най-успешната и обичана от него него " мейджър " конкуренция.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР